Je (groot)ouders worden steeds ouder, maar willen nog altijd graag thuis blijven wonen. Ondertussen maak jij je als (klein)kind steeds meer zorgen over hun situatie. Je moet er niet aan denken dat je ouders thuis iets overkomt. Laat staan dat het enige tijd duurt voordat je erachter komt dat hen iets overkomen is. Een persoonlijk alarm voor ouderen kan deze zorgen (deels) wegnemen.

De voordelen van een persoonlijk alarm 

Een persoonlijk alarm heeft zowel voordelen voor de senioren die alleen thuis wonen als voor hun (klein)kinderen. De meest belangrijke voordelen zijn:

seniorenalarmen of persoonsalarmen
  1. De senior kan altijd met één druk op de knop alarm slaan. Met één druk op de knop wordt de alarmoproep al verzonden. Om alarm te slaan met een mobiele telefoon zijn vaak meerdere handelingen nodig en moet er daadwerkelijk een boodschap ingesproken worden. Bovendien kan er ingesteld worden welke mensen de alarmoproep ontvangen.
  1. Het risico dat een dierbare (te) lang op de grond blijft liggen neemt af. Het persoonlijk alarm is zeer compact en kan daardoor eenvoudig om de hals gedragen worden. Hierdoor kunnen de ouderen het alarm altijd bij zich dragen, waardoor de kans op complicaties afneemt. Het voordeel van een persoonlijk alarm ten opzichte van een mobiele telefoon is dat ouderen hun mobiele telefoon niet altijd bij zich dragen. Zo nemen ouderen hun mobiele telefoon vaak niet mee naar sanitaire ruimtes, terwijl daar juist de meeste ongelukken gebeuren.
  1. Een gerust gevoel is het grootste voordeel voor de (klein)kinderen. Ze weten dat ouderen met een persoonlijk alarmsysteem snel en eenvoudig alarm kunnen slaan. Bovendien wordt er direct hulp ingeschakeld door familie, vrienden of andere bekenden.
  1. Een persoonlijk alarm is vaak ook geschikt voor actieve ouderen die veel onderweg zijn. De meeste persoonlijke alarmsysteem voor ouderen beschikken over een GPS-functie waarmee de locatie bepaald kan worden. Dit is ideaal voor ouderen die veel wandelen, fietsen of vissen.

Bent u op zoek naar een persoonlijk alarm?

Bent u overtuigd door bovenstaande voordelen en wilt u een persoonlijk alarm aanschaffen? Seniorenalarmen verkoopt een persoonlijk alarm die uitgerust is met een GPS-functie die wereldwijd werkt. Dit is ideaal voor de veiligheid van ouderen ongeacht de locatie. Vanwege de compacte afmetingen past het alarm perfect in zak. Daarnaast wordt het product geleverd met een koord waardoor je het alarm om de hals gedragen kan worden.