Wanden opvrolijken? 4 tips

Kunstuitleen Den Haag

Eens in de zoveel tijd is het leuk een nieuwe look in huis te realiseren. Een beetje afwisseling en meegaan met de trends kan geen kwaad. Het zorgt ervoor dat je extra blij wordt van je woning. Een makkelijker manier om grote verschillen in huis te creëren, is door een wand op te vrolijken. Wij geven je 4 tips.  

1: De kracht van kunst

Ben je op zoek naar iets moois voor aan de muur? Kunst kan je interieur een boost geven. Het geeft karakter en persoonlijkheid aan je interieur. Leuk is ook om gebruik te maken van de kunstuitleen in Den Haag. Dan kies je uit mooie werken die je na verloop van tijd weer af kunt wisselen. Zo heb je een wand die nooit verveelt en kun je gebruik maken van allerlei verschillende collecties en stijlen. 

2: Verf met een extra functie

Wil je je wanden een nieuwe look geven? Dan kan je er al snel aan denken om ze te verven. Het verven van je muren is een makkelijker manier om snel een andere touch aan je woning te geven. Maar als je dat dan doet, kun je net zo goed voor speciale verf gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan een magneetverf of krijtverf, zodat je op je muur kunt krijten. Wel zo origineel. 

3: Doe eens gek met spiegels

Wat daarnaast altijd leuk is om aan de wand te hangen, zijn spiegels. Los van het feit dat een spiegeltje aan de wand er leuk uitziet, is het ook nog eens een praktisch en functioneel object. Spiegels kunnen aansluiten bij allerlei woonstijlen. 

Ze zijn er in een mooi frame, met een bijzondere tint of in een unieke vorm. Denk aan een spiegel met bamboe frame of een spiegel die je op de vloer zet met een bronzen tint. Tegenwoordig bestaan er zelfs spiegels met geïntegreerde verlichting of spiegels die niet kunnen beslaan. Ideaal voor in de badkamer. Kortom: met spiegels is er van alles mogelijk. 

4: Foto’s maken een woning persoonlijk

Heb je het over wanddecoratie, dan kan je natuurlijk ook denken aan foto’s. Foto’s geven een persoonlijke touch aan je interieur. Print een paar mooie foto’s uit van vakanties of met vrienden. Veel mensen worden er vrolijk van om vaak naar de fotos te kijken en terug te denken aan mooie momenten. 

Het leuke van het ophangen van foto’s is dat je dat op allemaal originele manieren kunt doen. Zo kun je gaan voor grote lijsten die je symmetrisch ophangt, kun je een snoer maken waar je met kleine knijpers allerlei plaatjes aan hangt of juist een creatieve mix maken met allerlei verschillende lijstjes. Opties genoeg, het is maar net wat leuk bij je interieur past. 

More

Inspiratie nodig voor het inrichten van een kinderkamer? Probeer deze handige tips

Muursticker wereldkaart

Er komt een hoop kijken bij het inrichten van een kinderkamer. Uiteraard wil naast het aanschaffen van al het noodzakelijke interieur dat de kinderkamer er ook leuk en gezellig uitziet. Daarnaast moet de kamer ook bij jouw kind in de smaak vallen, zodat hij of zij hier te allen tijde van kan genieten. Ben jij opzoek naar inspiratie voor het inrichten van een kinderkamer en wil volledig gebruik maken van alle beschikbare ruimte? Dan vind je hier drie handige tips om de persoonlijkheid van jouw kind naar voren te brengen in hun eigen kinderkamer.

Tip 1: Breng de kamer tot leven met diverse wanddecoratie

Wanddecoratie is altijd een goede keuze om de muren van diverse kamers een beetje op te vullen. Ook zijn er voor kinderkamers speciale soorten wanddecoratie te vinden. Voor kinderkamers van jonge kinderen kun je denken aan kleurrijke kwast slingers, glow in the dark sterren en wolken muurstickers. Zo geven kwast slingers in lichte kleuren een schattige en kalme uitstraling aan de kinderkamer, waar jonge kinderen alle rust kunnen vinden die ze nodig hebben. Voor kinderkamers van oudere kinderen kun je bijvoorbeeld denken aan dieren muur trofeeën, stoffen slingers en leerzame muurstickers. Zo is bijvoorbeeld een muursticker van een wereldkaart erg educatief en geeft deze ook nog eens een levendige uitstraling aan de kinderkamer.

Tip 2: Een knus en comfortabel gevoel met een leuk vloerkleed in de kamer

Niet iedereen kiest ervoor om tapijt aan te laten leggen in een kinderkamer. In dit geval is het plaatsen van een vloerkleed een leuke toevoeging aan de kinderkamer. Naast het feit dat een vloerkleed een leuk accent geeft aan de kinderkamer, geeft deze ook een heerlijk comfortabel gevoel. Vooral in kamers van jonge kinderen is dat handig, omdat jonge kinderen vaak op de grond zitten tijdens het spelen. Met een vloerkleed kunnen zij dus gerust te allen tijde comfortabel op grond spelen, zonder het snel koud te krijgen. Kindervloerkleden zijn er in verschillende soorten, kleuren en formaten te vinden. Er is voor iedereen wel een passende vloerkleed te vinden, ongeacht welke stijl je ook in de kinderkamer wilt hebben.

Tip 3: Laat de persoonlijkheid van jouw kind stralen met de juiste belichting

Vooral voor kinderkamers zijn er leuke verlichtingen te vinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan nachtlampjes in de vorm van animatiefiguren, muurlampen in de vorm van bloemen en plafondlampen in de vorm van planeten. Met dit soort verlichtingen kun je de kinderkamer in één geheel thema inrichten. Voor wat oudere kinderen zijn led strip verlichtingen een leuke keuze om de kamer compleet te maken. De led strip verlichtingen kun je vrijwel altijd van kleur veranderen, zodat deze goed samengaan met de rest van het interieur in de kinderkamer. Daarnaast kun je kinderen hiermee hun eigen plekje geven waar zij hun eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen en gemakkelijk zelf de kleur van de belichting kunnen aanpassen aan de hand van hun eigen keuze.

More

Alles over de klepafsluiter

klepafsluiter

De klepafsluiter of balgafsluiter is in ons land de afsluiter die het meest gebruikt wordt voor heet water, stoom, thermische olie en applicaties met schone vloeistoffen en gassen. Er wordt gebruik gemaakt van klepafsluiters in verschillende industrieën en sectoren – van maritiem tot utiliteit -, waar ze worden toegepast als open/dicht- of als regelafsluiter. Er zijn heel wat soorten klepafsluiters verkrijgbaar, van verschillende materialen, in meerdere maten en met een variatie aan toepassingsmogelijkheden. Laten we alles eens op een rijtje zetten: hoe werkt een klepafsluiter eigenlijk en waar wordt het ding voor gebruikt?

Kenmerken en eigenschappen

Een klepafsluiter opent en sluit geleidelijk, waardoor de mediumstroom goed te regelen is. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van de afsluiter, want dat maakt het nou juist zo breed toepasbaar. Een ander voordeel is dat een klepafsluiter werkt. De techniek en werking is bewezen en daarom wordt er ook zoveel gebruik van gemaakt. Daarbij is de bediening heel eenvoudig en kun je de regeling van een klepafsluiter ook automatiseren door middel van een pneumatische, elektrische of hydraulische aandrijving. Het is dan ook niet gek dat er in verschillende industrieën zo veelvuldig gebruik wordt gemaakt van klepafsluiters.

Hoe werkt een klepafsluiter?

Maar hoe werkt dat dan? Dat zullen we je uitleggen. Onder het bovenste gedeelte (het kopstuk) van een klepafsluiter zit een afsluiterhuis en daarin zit een opening. Hierop wordt door gebruik van een spindel een klep op en neer wordt bewogen. De afsluiter gaat zo dus open en dicht. Die open/dicht beweging kan handmatig worden uitgevoerd, maar dus ook automatisch, zoals eerder beschreven. Omdat de klep geleidelijk opent en ook gedeeltelijk kan worden geopend kan de mediumstroom worden begrensd en wordt de doorlaat niet meteen volledig vrijgegeven. Dit is de regelfunctie van de klepafsluiter en daar kan mee worden gevarieerd.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten klepafsluiters, die voor verschillende toepassingen kunnen worden ingezet. De belangrijkste maatstaven waar op gelet moet worden zijn het materiaal van de klepafsluiter, het type aansluiter, de doorlaat en druk, de temperatuur, de functie (open/dicht- of regelfunctie), de certificering en de ontwerp norm. Bij dat laatste onderscheiden we klepafsluiters volgens de Europese EN normen – voorheen de Duitse DIN normen – en de zogenaamde ASME uitvoering. Het werkingsprincipe van deze twee is hetzelfde, maar door het verschil in ontwerp zijn de afmetingen, werkdrukken en temperaturen anders.

klepafsluiter

Toepassingen in verschillende sectoren

Zoals gezegd worden klepafsluiters breed toegepast. We vinden ze dan ook terug in verschillende industriesectoren. Zo wordt er in de maritieme sector veelal gebruik gemaakt van bronzen klepafsluiters, die goed tegen de zoute omgeving kunnen. Deze wordt gebruikt in machinekamers, brandstofsystemen, koel- en verwarmingssystemen en ballastsystemen. In het overgrote deel van de olie-, gas- raffinage en (petro)chemische industrieën wordt meestal gebruik gemaakt van ASM uitvoeringen, maar ook wel van EN (DIN) installaties. De utiliteitssector daarentegen (cv- en koelinstallaties, kassenbouw, drinkwater, enzovoorts) stelt lichtere eisen met betrekking tot druk-, temperatuur- en mediumbestendigheid. Daardoor wordt er vaak gekozen voor een klepafsluiter met draadafsluiting.

More

HUF: Voor skateboarders, door skateboarders

huf skatemerk
huf skatemerk

Het merk is opgericht door Keith Hufnagel in San Francisco. Keith groeide al skateboardend op in de straten van New York en in die tijd was skateboarden nog niet zo geaccepteerd als dat het nu is. Hij behoorde tot de buitenbeentjes van de maatschappij en deze manier van leven vormde de manier waarop Keith naar het leven keek. In 1992 verhuisde Hufnagel naar San Francisco. Daar veranderde zijn hobbie van skateboarden in een professionele carrière . Ook begon hij daar zijn eerste winkel, genaamd HUF. Hier bracht hij de meest gerespecteerde skateboard, streetwear en sneakermerken bij elkaar. De winkel groeide al snel uit tot de skatestore met de meest unieke spullen in de Bay Area en werd razend populair bij de skate scene in de buurt. Als je coole unieke spullen wilde hebben wist je dat je bij Hufnagel’s winkel moest zijn.

Creatie van het merk HUF

Met de groeiende populariteit van de winkel begon het idee op te komen bij Hufnagel om zijn eigen merk te beginnen. Hij wilde een merk creëren wat voor hem omvatte wat skateboarden, streetwear en sneaker mode voor hem betekende. Hufnagel houdt zich met zijn merk vast aan wat skateboarden voor hem betekent. Dat skateboarden niet zomaar een sport of een hobby is, maar een levensstijl. In deze levensstijl komen alle tegenculturen samen, van muzikanten tot fotografen tot kunstenaars. Iedereen met een creatieve en open mindset kan terecht in de wereld van skateboarden. Deze waarden probeert hij over te dragen met de collecties van HUF. De kleding en accessoires van HUF stralen dan ook zeker deze waardes van de skateboard levensstijl uit. 

Producten van HUF

HUF haalt inspiratie voor de producten uit klassiek Amerikaans vakmanschap en tijdloze designs in combinatie met een modernere kijk op details. Hierdoor worden kledingstukken gecreëerd die bestand zijn tegen de tijd en tegen de ruige levensstijl die komt kijken bij het skateboarden. Dit samengevoegd met simpele designs en slogans zorgt ervoor dat HUF een casual kledinglijn creëert die past bij het leven van kunstenaars en skateboarders. HUF heeft een breed aanbod aan producten in de collectie. Van t-shirts, broeken en truien tot sokken, sleutelhangers en petten. Tegenwoordig is het niet meer alleen voor de skateboarders maar geniet een veel breder publiek van de kleding en accessoires van HUF. Er is voor ieder wel wat wils te vinden bij dit stoere casual merk. 

Hufnagel

Hufnagel’s liefde heeft zijn hele leven bij skateboarden gelegen en hij is tot zijn dood in September van 2020 altijd nauw betrokken gebleven bij de productie en directie van HUF. Hij heeft altijd zijn best gedaan om kleding te creëren die perfect passen bij het vrije leven en tegencultuur van de skateboard community. Met de creatie van HUF heeft Hufnagel de wereld van skatekleding voor altijd veranderd en een merk opgezet dat nog lang na zijn bijdrage voort zal leven.

More

Maak van je balkon de ideale relaxplek met een schaduwdoek

schaduwdoek voor balkon
schaduwdoek voor balkon

Zit je lekker op je balkon maar heb je toch af en toe last van de zon? Of wil je wat meer van je privacy genieten op je eigen balkon? Hang dan een schaduwdoek balkon. Deze schaduwdoeken zorgen voor, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, schaduw plekken op je balkon. Zo kan je lekker van de zon genieten maar ook de schaduw opzoeken als het je te heet wordt. Het doek beschermt ook tegen Uv-straling. Daarnaast zorgt een schaduwdoek ook nog eens voor extra privacy. Zo kun je ongestoord relaxen op je balkon. Nog een mooie bijkomstigheid is dat de schaduwdoek zorgt voor minder wind. Al met al geeft een schaduw doek op je balkon dus heel veel voordelen. 

Hoe werkt het?

Het doek is langwerpig en op het doek bevindt zich om de 50 cm een gat. Hiermee kun je het doek, door middel van bijvoorbeeld tie wraps, ophangen aan de balkonreling. Je kan natuurlijk ook iets anders dan tie wraps gebruiken, bijvoorbeeld een leuk stuk touw. Hang de doek op een plek waardoor het een goede schaduw creëert en het balkon afschermt van publiek. Als je een balkon hebt met een raling is het bijvoorbeeld handig om het doek daarvoor te hangen zodat het ook goed de wind tegen houdt. Je kan het doek ook als een soort afdak hangen zodat het van bovenaf voor schaduw en privacy zorgt. Dit hangt natuurlijk af van de voor en bouw van je balkon. Denk goed na hoe en waar je het doek wilt hebben voor je er een kiest.

Verschillende kleuren en vormen

De doeken komen in verschillende kleuren. Kies voor een doek dat goed past bij de rest van de meubels of dominante kleuren op je balkon. Het doek is namelijk best groot en op die manier zorg je ervoor dat het niet teveel opvalt. Tenzij dat natuurlijk is wat je graag wilt, kies dan uiteraard voor een wat meer opvallende kleur. Heb je niks om het doek aan vast te maken? Dan kan je ook een frame kopen voor je schaduwdoek. Deze zet je vast tussen de vloer en, eventueel, een afdak. Zo kan je alsnog genieten van heerlijke schaduw zonder dat je met tie wraps of touw in de weer hoeft. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeur en wat er het best past bij de indeling van jouw balkon. 

Veel mogelijkheden

Er is dus heel veel mogelijk met de schaduwdoeken voor op het balkon. Maak altijd een weloverwogen beslissing over wat het beste bij jou en je balkon past en of je genoeg ruimte hebt om het doek op te hangen of dat je toch wel echt een frame nodig hebt. Als je eenmaal op een rijtje hebt wat je nodig hebt en hoe je de schaduw doek gaat ophangen dan zal het in ieder geval een enorme aanwinst zijn voor je balkon. Met deze verbeteringen aan je balkon ga je sowieso een heerlijke zomer tegemoet.

More

Incompany taaltrainingen, een uitstekende keuze om jouw taalvaardigheden te perfectioneren

incompany taaltraining

Een nieuwe taal leren is een fantastische bezigheid. Het is goed voor je ontwikkeling en maakt je zelfverzekerd als je bijvoorbeeld op vakantie bent of zaken doet. Volg een taaltraining en je maakt een vliegende start. Je zal mensen verbaasd doen staan van jouw nieuwe vaardigheden. Ja, je moet er tijd in investeren, maar dat wordt dubbel en dwars uitbetaald. Eigenlijk zijn er geen redenen te bedenken om geen taaltraining te volgen. Er worden hier een aantal verschillende taaltrainingen uitgelicht.

Zakelijk Engelse taaltraining volgen?

De Engelse taal is tegenwoordig in onze maatschappij een belangrijke schakel. Een schakel die als vaardigheid niet mag ontbreken. Veel van ons kennen de basis van de Engelse taal, maar als je jezelf verder door wilt ontwikkelen op zakelijk vlak ontkom je niet aan een Engelse taaltraining. Incompany taaltrainingen is de perfecte keuze om een zakelijk Engelse training te doen.

De zakelijk Engelse training bevat verschillende cursussen. Zo bestaat er de mogelijkheid om je Engelse taalvaardigheid te verhogen voor zakelijk situaties. Kan je leren goed telefoneren in het Engels, een onmisbare vaardigheid om met klanten te spreken. Er zijn ook cursussen zoals rapporteren in het Engels, academisch schrijven, presenteren in het Engels en zakelijk schrijven.

Je leert bij deze zakelijke Engelse taaltrainingen alles wat je moet weten om professioneel zaken te doen in het Engels. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en presenteer je jezelf op zo goed mogelijk beroepsmatige manier.


Nederlandse taaltraining voor anderstaligen

De taal Nederlands is voor veel buitenlanders een moeilijke taal om te leren en te begrijpen. Er gaat veel tijd inzitten om de taal eigen te maken en goed te leren spreken en lezen. Ook alle regels van spelling en grammatica zijn niet altijd even makkelijk. Deze taaltraining zorgt ervoor dat je je kennis over de Nederlandse taal vergroot. Ideaal geschikt voor buitenlanders die in Nederland komen wonen.

Maar vergeet niet dat wij als Nederlanders ook veel baat kunnen hebben bij deze taaltraining. Je kan bij deze cursussen je woordenschat vergroten en grammaticale kennis verbeteren. Daarnaast is het mogelijk om hulp te krijgen van een trainer die je bij verschillende soorten uitspraken helpt. Willen we niet allemaal meer dan goed Nederlands leren spreken en schrijven?

Verschillende talen binnen de taaltraining

incompany taaltraining

Naast Engels en Nederlands worden er binnen het taaltraining aanbod ook andere talen behandeld. Een taal als Chinees is als basis al moeilijk, maar om zaken te doen in China is een andere verhaal. Je leert tijdens de Chinese taaltraining alle tips and tricks als het aankomt op zaken doen in China. Je leert de cultuur kennen en wat wel en niet wordt geaccepteerd als het aankomt op communiceren met Chinese zakenmensen.

Dat Engels een veel gesproken taal is in de wereld spreekt voor zich. Maar wist je dat de Spaanse taal op nummer twee staat? Met de Spaans taaltrainingen kan je onder andere de basis leren om je Spaanse taalvaardigheid te verbeteren. Maar ook zijn er online cursussen om Spaans te leren schrijven en te spreken. Het is toch heerlijk als je op vakantie bent in een Spaanstalig land te communiceren met de mensen?

Ook zijn er taaltrainingen om Italiaans te spreken. Veel Nederlanders gaan op vakantie naar Italië door het stralende weer, prachtige natuur, oude steden en heerlijk eten. Waarom zou je dan niet een woordje Italiaans willen spreken? De Italianen vinden het fantastisch en waarderen het zeer als ze buitenlanders Italiaans horen spreken. De Italiaanse taaltrainingen bevatten basiscursussen, groepstrainingen en 1 op 1 sessies.

Waar wacht je nog op? Volg een taaltraining

Je kan er lang en breed over prakkiseren, maar maak de stap en volg een taaltraining. Het geeft een zelfverzekerd gevoel, maakt indruk en is goed voor je ontwikkeling. Zowel op persoonlijk gebied als op zakelijk gebied heeft het volgen van een taaltraining alleen maar voordelen. Waar wacht je nog op?

More

Waar kun je lachgas bestellen in Amsterdam?

ampullen voor lachgas bestellen

Misschien zou een betere vraag zijn: waarom wil je lachgas bestellen in Amsterdam? Wat is lachgas eigenlijk? Wat doet het met je? En ja, onderaan vertellen we je waar je het kunt krijgen. Dan weet je het maar.

ampullen voor lachgas bestellen

Wat is lachgas precies?

Lachgas is een andere naam voor distikstofmonoxyde (of N2O) en in de medische wereld wordt het door ziekenhuizen en tandartsen als narcosemiddel gebruikt voor kleine operaties. Ook in de voedingsmiddelenindustrie kom je het veel tegen. Al sinds de 19e eeuw wordt het recreatief gebruikt en we gaan ervan uit dat dát de reden is dat je dit artikel leest.

Hoe werkt lachgas, wat doet het en hoe gebruik je het?

Lachgas verandert de werking van je centrale zenuwstelsel. Het blokkeert een glutamaatreceptor in je hersenen, waardoor je waarneming verandert. De recreatieve gebruiker voelt zich daarom vaak lacherig (vandaar de naam), vrolijk en duizelig. Je neemt het door een ballon te vullen met lachgas, die aan je mond te zetten en in- en uit te ademen. Het duurt iets minder dan een halve minuut voordat je de effecten begint te voelen en de roes die volgt duurt maximaal een paar minuten. 

Zitten er risico’s aan het gebruik van lachgas?

Doorgaans loopt de recreatieve gebruiker niet meer risico dan de medische gebruiker. Met andere woorden: de risico’s van lachgas zijn relatief laag, mits je het verstandig en met mate gebruikt. Als je eens per maand 10 ballonnen gebruikt, zijn daar (bijna) geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Gebruik je het veel vaker dan dat, dan loop je kans op een vitamine B12-tekort, iets waar vooral vegetariërs en veganisten extra voor op moeten passen. Een vitamine B12-tekort veroorzaakt op korte termijn tintelingen in je ledematen en op lange termijn neurologische schade zoals impotentie of dwarslaesies. Vaak treden deze langetermijneffecten echter pas op als je maanden of zelfs jaren achter elkaar veel lachgas gebruikt.

Kortetermijneffecten zijn voornamelijk te wijten aan onvoorzichtigheid. Lachgas direct vanuit de slagroomspuit inhaleren kan voor bevriezing van je longen zorgen. En als je lachgas uit een tank gebruikt, bestaat na een tijdje de kans dat de onderkant van de tank bevriest en je daar vrieswonden aan overhoudt. Ook kun je beter even gaan zitten voor, tijdens en na het gebruik, omdat je anders het risico loopt om je evenwicht te verliezen tijdens de roes. Met een harde val ten gevolg.

Om het even samen te vatten: bij verstandig gebruik (niet te vaak en als je het gebruikt met mate) zijn de risico’s dus minimaal.

Waar kun je lachgas bestellen in Amsterdam?

Nu de hamvraag en de reden dat je hier bent: waar kun je het krijgen als je in Amsterdam bent? Dan kun je het beste nog even door zoeken op internet. Vaak vermelden de verkopers van lachgas hun mobiele telefoonnummer bij het zoekresultaat, je kunt ze dan bellen om het bij je te laten bezorgen. Let wel even op de reviews die bij het zoekresultaat staan.

Dus… je wilt lachgas bestellen in Amsterdam? Veel plezier en gebruik verstandig.

More

Hondenbadjas: Het nut van de badjas

een prachtige hondenbadjas voor uw hond

Hondeneigenaren zitten vaak met een dilemma. De hond wordt niet droog na het zwemmen of wassen, waardoor de viervoeter water achterlaat in huis of in de auto. Hier is een oplossing voor: de hondenbadjas. Ondanks dat deze badjassen bestaan, zijn er nog niet veel mensen die weten wat ze er precies mee kunnen. Het nut wordt er niet van ingezien. Je kunt je hond immers ook afdrogen met een handdoek. Toch is het verstandig om ook naar het nut van deze badjas te gaan kijken, zodat je deze in jouw kast kunt hebben liggen.

Dit is een hondenbadjas

een prachtige hondenbadjas voor uw hond

Voordat het nut van de hondenbadjas besproken wordt, is het goed om eerst te kijken naar wat het eigenlijk is. Het is eigenlijk een middel waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw hond sneller en eenvoudiger opdroogt. Het is daarom een goede oplossing voor wanneer je in de regen loopt, jouw viervoeter in het water is gesprongen of wanneer deze in bad is geweest. De vacht van de hond wordt nat en zal koud aan gaan voelen. De badjas brengt hier wel nieuwe mogelijkheden met zich mee en kan ervoor zorgen dat jouw huis ook niet meer vies wordt.

Vieze muren door de spetters

Een hondenbadjas is voornamelijk een goede oplossing tegen spetters. Jouw trouwe viervoeter zal zichzelf immers gaan uitschudden. In huis, voor een witte muur. Het resultaat? Zwarte spetters op jouw witte muren. Voor jouw hond bestaat er geen onderscheid tussen binnen en buiten, maar jij zit uiteindelijk met de schoonmaak. Wanneer je jouw hond direct na het zwemmen een badjas aandoet, heb je dit probleem niet meer. De badjas zal de spetters tegen gaan houden tijdens het schudden en je hoeft hem alleen nog maar uit te wassen.

Overbelasting van de spieren na een training

Echter zijn er nog meer dingen waar een hondenbadjas voor kan dienen. Als je een hondentraining hebt gevolgd, kan het zijn dat de hond nat is. Door de badjas aan te trekken is jouw hond sneller droog. Tegelijkertijd biedt het ook bescherming van de spieren. De natte vacht kan er immers voor zorgen dat de hond te veel afkoelt, waardoor de spieren overbelast raken. In dit geval ben je verder van huis. Je moet er daarom voor zorgen dat je direct na de training de hond goed inpakt in de badjas en daarna de hond in de auto zet.

Koude wintermaanden zorgen voor extra problemen

Het kan ook zijn dat je wedstrijden met jouw hond doet. Tijdens de wedstrijden moeten de honden vaak lang wachten tussen de proeven door. In de wintermaanden zorgt dit voor extra kou bij de hond. Ook dan is het belangrijk dat je de spieren gaat beschermen door middel van een hondenbadjas. De kou kan niet meer veel schade aanbrengen aan de hond en je hebt de mogelijkheid om jouw hond tussendoor op te laten drogen indien nodig. Je kunt de wedstrijden eenvoudiger doorstaan zonder schade aan de hond.

Voor oudere en revaliderende honden

Bovenstaande redenen voor een hondenbadjas zijn voornamelijk van toepassing op jongere honden. Echter zijn er ook veel oudere of revaliderende honden die er baat bij kunnen hebben. Deze hebben vaak hydrotherapie, waardoor de honden ook weer opgewarmd moeten worden. Een handdoek biedt dan vaak niet voldoende mogelijkheden. Een handdoek kan wel grotendeels opdrogen, maar houdt de viervoeter dan niet warm. Dankzij de badjas heb je deze problemen niet meer en zal jouw hond meer baat hebben van de politiek.

De maat en de stof uitkiezen

Je moet dan wel nog gaan kijken naar de juiste hondenbadjas. Er zijn namelijk verschillende stoffen en maten te vinden. Je moet daarom goed naar de vacht van jouw hond gaan kijken. De vacht van de hond kan namelijk bepaald zijn voor het type stof dat je moet gaan kiezen. Jouw hond zal ook nooit een algemene maat gaan passen. Er zijn verschillende soorten maten te vinden, dus meet ook op welke maat het beste bij jouw viervoeter gaat passen. Zo kun je altijd de beste oplossing vinden voor jouw hond.

Genieten van alle voordelen

Uiteindelijk kun je altijd een hondenbadjas vinden voor jouw hond. Je hoeft hiervoor dus alleen maar een paar dingen uit het achterhoofd te houden, waarna je kunt gaan genieten van de voordelen die hierboven benoemd zijn. De spieren blijven weer warm, je hebt geen nattigheid en vuiligheid in huis en de hond zal ook veel sneller droog zijn. Een aankoop doen, zal jou kunnen helpen om deze voordelen te realiseren.

More

Een houtkachel kopen? Dit zijn 5 dingen waar je op moet letten

verschillende soorten houtkachel

Met een houtkachel haal je warmte en gezelligheid in huis. Als je zo’n nieuwe warmtebron wil aanschaffen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ga jij bijvoorbeeld voor een vrijstaande houtkachel of toch voor een inbouwhaard? Met deze vijf tips kies jij de geschikte kachel voor jouw ruimte.

verschillende soorten houtkachel

Verschillende soorten houtkachels

Er zijn veel verschillende soorten houtkachels te koop. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een open haard of een gesloten kachel. Daarnaast kun je kiezen of je voor een vrijstaande kachel of toch liever voor een ingebouwd exemplaar gaat. Welke je ook kiest, ze geven allemaal een eigen sfeer aan de ruimte.

Het kwaliteitslabel

Als je een houtkachel koopt moet deze een CE-markering hebben. Dit is verplicht in de EU. Je wil straks natuurlijk wel veilig stoken. De markering garandeert dat de kachel voldoet aan de veiligheidseisen en een minimaal rendement heeft. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor je buren.

Welke ruimte moet de kachel verwarmen?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een kachel is het belangrijk om na te denken over de ruimte die je wil verwarmen. Hoe groot is deze ruimte? De haard moet niet te groot, maar natuurlijk ook niet te klein zijn. Ga daarom op onderzoek uit naar het juiste formaat en laat je goed adviseren door de verkoper. 

Houtkachel kopen met een hoog rendement

Milieucentraal zette ook een aantal tips voor je op een rij. Een daarvan is de keuze voor een kachel met een hoog rendement. Bij zo’n kachel gaat er minder warmte verloren. Sommige kachels hebben een rendementslabel. Daar vind je bijvoorbeeld ook de hoeveelheid uitstoot van koolmonoxide.

Denk ook aan de omgeving

Je weet nu waar je rekening mee moet houden als je een houtkachel gaat kopen. Maar heb je ook rekening gehouden met je buurt als je jouw kachel eenmaal hebt? Een houtkachel kan namelijk ook voor overlast zorgen. Check daarom regelmatig even de Stookwijzer. Je ziet dan of het verantwoord is om onder de huidige weersomstandigheden te stoken. Zo houd je je buren te vriend.

Weet jij inmiddels welke kachel geschikt is voor jouw ruimte en wil je direct een houtkachel kopen? Bekijk dan eens het assortiment van Kuijt Kachels & Haarden of bezoek de showroom in Katwijk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in houtkachels en adviseert je graag. 

More

Alles over bouwlasers

bouwlasers in werking

Een bouwlaser is kortgezegd een instrument dat jou met behulp van laserstralen waterpassen lijnen toont, zodat jij bijvoorbeeld een plank waterpas kunt ophangen aan de muur. Het gaat wel iets verder dan dat. Want voor enkel het ophangen van een plank kun je ook een simpele waterpas gebruiken. Ga je grotere bouwprojecten aan, dan is een bouwlaser kopen voor jou zeker het overwegen waard.

Wat is een bouwlaser

Een bouwlaser is een robuust apparaat dat op de grond geplaatst wordt. Wanneer je het apparaat aan zet meet het apparaat alles uit zijn omgeving op. Je krijgt er een zendertje bij om bepaalde meetpunten vast te kunnen leggen. Lijnen en vlakken worden waterpas getoond met behulp van laserstralen. Deze kunnen rood en groen zijn. Er worden vandaag de dag steeds meer bouwlasers ontwikkeld met een groene laser, dit omdat een groene laserstraal beter waarneembaar is met het blote oog.

bouwlasers in werking

Wanneer gebruik je een bouwlaser

Een bouwlaser komt tot zijn recht als je toch met relatief grote bouwprojecten bezig bent. Het bouwen van een huis, het plaatsen van een schutting, et cetera. Een bouwlaser is hier in een handig hulp middel, omdat de grond waar de bouwlaser geplaatst wordt zeer zelden 100% waterpas is. De bouwlaser houdt hier rekening mee, neemt dit mee in zijn waterpas berekening en zal vervolgens alsnog waterpassen laserstralen uitstralen. Het handige hiervan is dat je het om deze reden gemakkelijk buiten kunt gebruiken. De bouwlasers zijn er op gemaakt dat het prima tegen wat regen kan. Dus je hoeft je bouwplannen niet uit te stellen als er de komende dagen regen is voorspeld.

Welke soorten bouwlasers zijn er

Over het algemeen zijn er drie verschillende bouwlasers. Een rotatiebouwlaser, een afbouwlaser en een afschotlaser. Allemaal dienen ze ervoor om waterpas te werken, alleen werken ze iets anders. Een rotatiebouwlaser werkt met een roterende kop dat continue laserstralen uitzendt. Hierdoor ontstaat er horizontaal een soort vlak, een soort laser plafond, en kan dus goed gebruikt worden voor het maken van ondergronden en hoogtebepaling. De afbouwlaser is een bouwlaser dat voornamelijk binnen gebruikt wordt. Deze soort kan zowel horizontaal als verticaal een laserstraal uitzenden en de straal die wordt uitgezonden is zichtbaar voor het menselijk oog. Dan hebben we nog de afschotlaser. Deze staat vooral bekend om zijn precisie bij het opmeten van zijn omgeving en kan enorm goed op hellingen gebruikt worden, omdat deze daar exact rekening mee weet te houden.

een bouwlaser in de bouw


Maar niet alleen in de werking of in het gebruik zitten verschillen. Er zitten namelijk ook verschillen in het bereik en de nauwkeurigheid van de bouwlaser. Of zijn energie halen uit batterijen of een accu. En wil jij een glashuis ter bescherming van de rotorkop. Al deze componenten hebben invloed op het prijskaartje uiteraard.

Een bouwlaser kopen

Als je hebt besloten om een bouwlaser aan te schaffen is het goed dat je je eerst verdiept in het bouwproject waar jij het voor in wil zetten. Zoals hier boven staat omschreven kunnen bouwlasers onderverdeeld worden en daarmee ingezet worden voor verschillende situaties. Aangezien er best een flink prijskaartje aan een bouwlaser kan hangen, wat het wel echt waard is, kun je maar beter de juiste keuze maken.

Afhankelijk van jouw bouwproject zul je moeten kijken naar hoe nauwkeurig jouw bouwlaser moet worden, ga je hem voornamelijk binnen of buiten gebruiken, wil je er een met batterijen, of juist met accu, en wil je dat het beschermd wordt met een glashuis voor het geval het gaat regenen en jij de rotorkop (daar waar de laserstralen uitkomen), wilt beschermen. Ook dien je bij jezelf af te vragen hoe groot het bereik moet zijn van de bouwlaser.

Gebruik jij hem vooral binnen, dan zou het kunnen zijn dat jouw bereik minder groot hoeft te zijn dan wanneer jij buiten ermee aan de slag gaat. Omdat er zoveel opties zijn is het logisch dat je misschien niet weet wat voor jou de beste optie is. Op dit moment kun je altijd om hulp vragen bij de organisatie waar jij je bouwlaser wilt kopen. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken. Zelfs is er nog de mogelijkheid om les te krijgen in het gebruik van een bouwlaser. Op deze manier leer jij alle fijne kneepjes van de bouwlasers en leer je alle mogelijke opties. 

More