Alles over bouwlasers

bouwlasers in werking

Een bouwlaser is kortgezegd een instrument dat jou met behulp van laserstralen waterpassen lijnen toont, zodat jij bijvoorbeeld een plank waterpas kunt ophangen aan de muur. Het gaat wel iets verder dan dat. Want voor enkel het ophangen van een plank kun je ook een simpele waterpas gebruiken. Ga je grotere bouwprojecten aan, dan is een bouwlaser kopen voor jou zeker het overwegen waard.

Wat is een bouwlaser

Een bouwlaser is een robuust apparaat dat op de grond geplaatst wordt. Wanneer je het apparaat aan zet meet het apparaat alles uit zijn omgeving op. Je krijgt er een zendertje bij om bepaalde meetpunten vast te kunnen leggen. Lijnen en vlakken worden waterpas getoond met behulp van laserstralen. Deze kunnen rood en groen zijn. Er worden vandaag de dag steeds meer bouwlasers ontwikkeld met een groene laser, dit omdat een groene laserstraal beter waarneembaar is met het blote oog.

bouwlasers in werking

Wanneer gebruik je een bouwlaser

Een bouwlaser komt tot zijn recht als je toch met relatief grote bouwprojecten bezig bent. Het bouwen van een huis, het plaatsen van een schutting, et cetera. Een bouwlaser is hier in een handig hulp middel, omdat de grond waar de bouwlaser geplaatst wordt zeer zelden 100% waterpas is. De bouwlaser houdt hier rekening mee, neemt dit mee in zijn waterpas berekening en zal vervolgens alsnog waterpassen laserstralen uitstralen. Het handige hiervan is dat je het om deze reden gemakkelijk buiten kunt gebruiken. De bouwlasers zijn er op gemaakt dat het prima tegen wat regen kan. Dus je hoeft je bouwplannen niet uit te stellen als er de komende dagen regen is voorspeld.

Welke soorten bouwlasers zijn er

Over het algemeen zijn er drie verschillende bouwlasers. Een rotatiebouwlaser, een afbouwlaser en een afschotlaser. Allemaal dienen ze ervoor om waterpas te werken, alleen werken ze iets anders. Een rotatiebouwlaser werkt met een roterende kop dat continue laserstralen uitzendt. Hierdoor ontstaat er horizontaal een soort vlak, een soort laser plafond, en kan dus goed gebruikt worden voor het maken van ondergronden en hoogtebepaling. De afbouwlaser is een bouwlaser dat voornamelijk binnen gebruikt wordt. Deze soort kan zowel horizontaal als verticaal een laserstraal uitzenden en de straal die wordt uitgezonden is zichtbaar voor het menselijk oog. Dan hebben we nog de afschotlaser. Deze staat vooral bekend om zijn precisie bij het opmeten van zijn omgeving en kan enorm goed op hellingen gebruikt worden, omdat deze daar exact rekening mee weet te houden.

een bouwlaser in de bouw


Maar niet alleen in de werking of in het gebruik zitten verschillen. Er zitten namelijk ook verschillen in het bereik en de nauwkeurigheid van de bouwlaser. Of zijn energie halen uit batterijen of een accu. En wil jij een glashuis ter bescherming van de rotorkop. Al deze componenten hebben invloed op het prijskaartje uiteraard.

Een bouwlaser kopen

Als je hebt besloten om een bouwlaser aan te schaffen is het goed dat je je eerst verdiept in het bouwproject waar jij het voor in wil zetten. Zoals hier boven staat omschreven kunnen bouwlasers onderverdeeld worden en daarmee ingezet worden voor verschillende situaties. Aangezien er best een flink prijskaartje aan een bouwlaser kan hangen, wat het wel echt waard is, kun je maar beter de juiste keuze maken.

Afhankelijk van jouw bouwproject zul je moeten kijken naar hoe nauwkeurig jouw bouwlaser moet worden, ga je hem voornamelijk binnen of buiten gebruiken, wil je er een met batterijen, of juist met accu, en wil je dat het beschermd wordt met een glashuis voor het geval het gaat regenen en jij de rotorkop (daar waar de laserstralen uitkomen), wilt beschermen. Ook dien je bij jezelf af te vragen hoe groot het bereik moet zijn van de bouwlaser.

Gebruik jij hem vooral binnen, dan zou het kunnen zijn dat jouw bereik minder groot hoeft te zijn dan wanneer jij buiten ermee aan de slag gaat. Omdat er zoveel opties zijn is het logisch dat je misschien niet weet wat voor jou de beste optie is. Op dit moment kun je altijd om hulp vragen bij de organisatie waar jij je bouwlaser wilt kopen. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken. Zelfs is er nog de mogelijkheid om les te krijgen in het gebruik van een bouwlaser. Op deze manier leer jij alle fijne kneepjes van de bouwlasers en leer je alle mogelijke opties. 

More

Verpakkingsbedrijf en kwaliteit

Hoe een verpakkingsbedrijf medicijnen verpakt in blisterverpakkingen en sachets

Kwaliteit is een belangrijke factor voor het succes van een verpakkingsbedrijf. Door de sterke concurrentie op de markt is kwaliteit voor bijna alle producten en diensten het onderscheidende kenmerk. Kwaliteitscontrole is essentieel voor het opbouwen van een succesvol bedrijf dat producten levert die aan de verwachtingen van klanten voldoen en aan de wetgeving voldoen. 

Beheersing van de kwaliteit het productieproces vormt ook de basis van een efficiënt bedrijf dat afval minimaliseert en op een hoog productiviteitsniveau werkt. Een kwaliteitscontrolesysteem op basis van een erkende norm, zoals ISO 13485 biedt een sterke basis voor het bereiken van een breed scala aan operationele- en marketing voordelen.

Zo garandeert een verpakkingsbedrijf de kwaliteit

De farmaceutische industrie is sterk geglobaliseerd. Het is dus noodzakelijk dat een verpakkingsbedrijf in Nederland aan de internationale normen op het gebied van kwaliteit houdt. Zeker als het gaat om verpakkingen voor medicijnen. Voor een verpakkingsbedrijf van medicijnen zijn er drie belangrijke certificaten die de kwaliteit van de productie en producten garanderen:

GMP: Primaire verpakkingen zoals capsules en blisters.

FSSC 22000: Mengen, tabletteren, blisteren, sachetteren en capsuleren van medicijnen. 

ISO 13485: Mengen, tabletteren, capsuleren en verpakken van medicijnen die oraal worden toegediend. 

Hoe een verpakkingsbedrijf medicijnen verpakt in blisterverpakkingen en sachets

Good manufacturing practices (GMP)

Good Manufacturing Practice (GMP) is een systeem dat ervoor zorgt dat producten consistent volgens kwaliteitsnormen worden geproduceerd en gecontroleerd. Het is ontworpen om de risico’s tijdens de productie van farmaceutische producten, die niet kunnen worden uitgesloten door het testen van het eindproduct, te minimaliseren. De belangrijkste risico’s zijn:

  • Onverwachte besmetting van producten met schade aan de gezondheid of zelfs de dood tot gevolg; 
  • Incorrecte etiketten op verpakkingen, wat kan betekenen dat patiënten het verkeerde medicijn krijgen; 
  • Onjuiste dosering van ingrediënten, wat resulteert in een ineffectieve behandeling of nadelige effecten. 

Het GMP-certificaat draait om alle aspecten van de productie, grondstoffen, gebouwen, gereedschappen, en persoonlijke hygiëne van het personeel. Gedetailleerde en schriftelijke procedures zijn essentieel worden opgesteld voor alle processen die de kwaliteit van het eindproduct kunnen beïnvloeden.

FSSC 22000

FSSC 22000 certificeert voedselveiligheidssystemen, die de veiligheid van producten garandeert onder andere tijdens de manipulatie en verpakken van voedsel en medicijnen. Het Food Safety System Certification (FSSC) 22000 is een internationale certificering op basis van de International Organization for Standardization ISO 22000. Het is ontwikkeld als een internationale norm op het gebied van voedselveiligheid. FSSC 22000 kreeg wereldwijde erkenning van het invloedrijke Global Food Safety Initiative (GFSI) om van de Foundation for Food Safety Certification. 

ISO 13485

ISO 13485 is een norm die zich richt op het belang van de levenscyclus van een medisch hulpmiddel, waaronder verpakkingen. De ISO 13485 gaat om alle processen van een verpakkingsbedrijf, inclusief ontwerp, onderzoek, ontwikkeling, productie, opslag, distributie, installatie, en onderhoud. De ISO is ontworpen om organisaties te helpen bij het optimaliseren van hun managementsysteem. Het doel is dat er een betere focus is op het beheersen van risico´s, en dat er voldaan wordt aan wettelijke vereisten en voorschriften.

More

Kruiden uit je eigen tuin

een eigen kruiden tuin beginnen

Er gaat niets boven koken met zelfgekweekte kruiden uit de tuin. En het is makkelijker dan je denkt. Veel kruiden kunnen prima tegen het Nederlandse weer. Kruiden hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Ook als je een kleine ruimte hebt, of veel betegeling, kan je prima kruiden groeien in je eigen moestuin. Zet ze dan in bakken en potten. kruiden hebben echt niet veel ruimte nodig. Wel houden de meeste kruiden net als ons mensen van een zonnetje.

(more…)
More

Persoonlijk alarm: voor ouderen die lang thuis willen wonen

seniorenalarmen of persoonsalarmen

Je (groot)ouders worden steeds ouder, maar willen nog altijd graag thuis blijven wonen. Ondertussen maak jij je als (klein)kind steeds meer zorgen over hun situatie. Je moet er niet aan denken dat je ouders thuis iets overkomt. Laat staan dat het enige tijd duurt voordat je erachter komt dat hen iets overkomen is. Een persoonlijk alarm voor ouderen kan deze zorgen (deels) wegnemen.

De voordelen van een persoonlijk alarm 

Een persoonlijk alarm heeft zowel voordelen voor de senioren die alleen thuis wonen als voor hun (klein)kinderen. De meest belangrijke voordelen zijn:

seniorenalarmen of persoonsalarmen
  1. De senior kan altijd met één druk op de knop alarm slaan. Met één druk op de knop wordt de alarmoproep al verzonden. Om alarm te slaan met een mobiele telefoon zijn vaak meerdere handelingen nodig en moet er daadwerkelijk een boodschap ingesproken worden. Bovendien kan er ingesteld worden welke mensen de alarmoproep ontvangen.
  1. Het risico dat een dierbare (te) lang op de grond blijft liggen neemt af. Het persoonlijk alarm is zeer compact en kan daardoor eenvoudig om de hals gedragen worden. Hierdoor kunnen de ouderen het alarm altijd bij zich dragen, waardoor de kans op complicaties afneemt. Het voordeel van een persoonlijk alarm ten opzichte van een mobiele telefoon is dat ouderen hun mobiele telefoon niet altijd bij zich dragen. Zo nemen ouderen hun mobiele telefoon vaak niet mee naar sanitaire ruimtes, terwijl daar juist de meeste ongelukken gebeuren.
  1. Een gerust gevoel is het grootste voordeel voor de (klein)kinderen. Ze weten dat ouderen met een persoonlijk alarmsysteem snel en eenvoudig alarm kunnen slaan. Bovendien wordt er direct hulp ingeschakeld door familie, vrienden of andere bekenden.
  1. Een persoonlijk alarm is vaak ook geschikt voor actieve ouderen die veel onderweg zijn. De meeste persoonlijke alarmsysteem voor ouderen beschikken over een GPS-functie waarmee de locatie bepaald kan worden. Dit is ideaal voor ouderen die veel wandelen, fietsen of vissen.

Bent u op zoek naar een persoonlijk alarm?

Bent u overtuigd door bovenstaande voordelen en wilt u een persoonlijk alarm aanschaffen? Seniorenalarmen verkoopt een persoonlijk alarm die uitgerust is met een GPS-functie die wereldwijd werkt. Dit is ideaal voor de veiligheid van ouderen ongeacht de locatie. Vanwege de compacte afmetingen past het alarm perfect in zak. Daarnaast wordt het product geleverd met een koord waardoor je het alarm om de hals gedragen kan worden.

More

Isoleren met folie

dampdoorlatende isolatiefolie

Warmte binnen de muren in huis houden, of juist de hitte tijdens de zomer van buitenaf buiten houden. Dat willen we allemaal, maar hoe bereikt u dat? Dit probleem lost u eenvoudig op door uw woning goed te isoleren. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat 3 van de 4 woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn. Een gemiste kans dus. Helemaal als u weet dat een goed geïsoleerd huis minder energie verbruikt waardoor uw energierekening ook daalt. Daarnaast wordt het woongemak vergroot en draagt u bij aan een beter milieu.

Folie als isolatiemateriaal

dampdoorlatende isolatiefolie

Bij de isolatie van een woning of kantoorgebouw denken mensen vaak direct aan isolatiemateriaal, zoals isolatieplaten of dekens. Echter wordt de isolatiefolie vaak vergeten. Het grootste voordeel van folie als isolatiemateriaal is de ruimtebesparing. Ondanks de compacte vorm hebben de producten een geweldige isolatiewaarde. Bovendien is de folie zeer eenvoudig aan te brengen en daarbij bespaart u dus energie.

Welk type isolatiefolie?

Om de meeste voordelen uit de isolatiefolie te halen is het belangrijk dat u de juiste soort folie kiest. Damp-open folie, dampdoorlatende folie, dampremmende folie en dampdichte folie zijn allemaal voorbeelden van soorten folie. Welke folie geschikt is voor u hangt af of u kiest voor vloerisolatie, dakisolatie of muurisolatie en aan welke zijde u de folie wilt plaatsen.

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie wordt geplaatst aan één zijde van uw huis/kantoorgebouw: de buitenzijde of de koude zijde. De folie heeft twee functies, het doel is dat het vocht van buitenaf niet kan intrekken in de dak- of wandconstructie van uw gebouw. Denk hierbij aan regen of smeltende sneeuw. Tegelijk wordt het vocht van binnenuit wel naar buiten afgevoerd, zoals het vocht dat ontstaat tijdens het koken en douchen. Het isolatiemateriaal zorgt er dus voor dat de waterdamp slechts één richting op kan.

Damp-open folie versus dampdoorlatende folie

De dampdoorlatende folie wordt vaak gerelateerd aan damp-open folie, omdat beide soorten folies worden geplaatst aan de koude zijde van een woning of kantoorgebouw. Echter is er één belangrijk verschil tussen deze soorten folies. Het grootste verschil is de hoeveelheid waterdamp die de folies doorlaten. Een damp-open folie laat meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie.

Subsidie isolatie

Met subsidies van de overheid wordt het kopen van dampdoorlatende folie nog aantrekkelijker. Begin september heeft de overheid een pot voor isolatie geopend. Deze regeling moet mensen aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen en hun huizen beter te isoleren. Rijksoverheid stelt tot en met 2020 84 miljoen euro beschikbaar zodat u uw huis beter kunt isoleren.

More

De beschermende werking van polyurea

Wanneer goede bescherming geboden moet worden, dan is het niet vreemd dat al snel aan polyurea gedacht wordt. Deze beschermende laag die aangebracht kan worden heeft immers een aantal voordelen waar andere varianten niet aan kunnen tippen. Wanneer er dus echt goede bescherming en isolatie geboden moet worden, dan zal dat via deze weg gedaan worden. Het is dan ook zo dat er talloze toepassingen voor dit middel te bedenken zijn. Denk bijvoorbeeld alleen al aan zowel zakelijke als particuliere toepassingen. Het kan voor iedereen interessant zijn om hier dus meer over te weten te komen.

Massief

Het voordeel van polyurea is dat het massief is. Het bestaat uit twee componenten, Isocyanaat en een polyol. Omdat er verder geen oplosmiddelen bij worden gebruikt kan worden gesproken van een massieve laag. Dit is belangrijk want hier wordt de hoge mate van bescherming door veroorzaakt. Dit heeft als gevolg dat het alle weersomstandigheden aankan. Niet in gebruikelijke vorm, maar onder extreme omstandigheden. Hevige regenval, vriezen, sneeuw en ijzel maken allemaal geen kans tegen deze beschermlaag. Dit maakt het dus een goede oplossing voor allerlei situaties waarin de weersomstandigheden een belangrijke rol spelen. Dit is dan ook de voornaamste vorm van gebruik.

Slijtvast

Een vraag die velen zich als eerste stellen wanneer een materiaal of middel ter sprake komt is hoe het gesteld is met de bestendigheid tegen slijtage. In het geval van dit middel is dat meer dan in orde. Het is immers zo dat gesteld kan worden dat een hoge mate van slijtvastheid geboden kan worden. Daardoor is het dus ook zo dat polyurea goed in te zetten is bij allerlei toepassingen voor dagelijks gebruik. Voordelen zijn bijvoorbeeld de hoge mate van uitrekbaarheid, tot meer dan tweehonderd procent, en de sterke weerstand tegen chemicaliën. Op die manier kan het veel aan.

Gemakkelijk aan te brengen

Wat ook niet als onbelangrijk gezien mag worden als het om polyurea gaat, is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is. De middelen die hiervoor gebruikt worden bieden ontzettend veel mogelijkheden. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom de populariteit ervan zo sterk aan het toenemen is. Het is bovendien ook nog eens zo dat door de gemakkelijke manier van aanbrengen ook nog eens te zorgen is dat de afwerking van zeer hoog niveau is. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen naden zichtbaar zullen zijn. Ook dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk te noemen.

Samenvattend

Wie het objectief bekijkt ziet uitsluitend voordelen van het gebruik van polyurea. Niet alleen in algemene zin, maar zeker ook in verhouding tot andere varianten of vormen van coatings die gebruikt kunnen worden. Wanneer hier een vergelijking tussen gemaakt moet worden, dan komt deze coating er altijd als beste uit. Om die reden is het dus altijd aantrekkelijk om te beschermen tegen weersomstandigheden of situaties met flinke impact door gebruik te maken van deze middelen. Er zijn bovendien ook verschillende varianten, met bijvoorbeeld nog meer brandveiligheid, te verkrijgen. Alle reden om hier dus als particulier of als ondernemer meer aandacht aan te besteden.

More

Online kleding kopen

merkkleding online kopen

Het is eigenlijk niet meer weg te denken uit het huidige shoppen. Het kopen van kleding bij online aanbieders. Er zijn talloze webshops waar kleding in allerlei soorten en maten te vinden is. Daardoor is het ook heel gemakkelijk geworden om een eigen stijl te ontwikkelen. Al is het dan wel goed om in de gaten te houden welke ontwikkelingen er zoal zijn in de verschillende webshops. Dit kan immers heel veel voordeel opleveren door slim te handelen. Juist dat is wat online shoppen voor kleding zo interessant maakt en waardoor de branche zo gegroeid is de afgelopen jaren.

De prijzen in webshops

Het is inmiddels zo dat het kopen van kleding online niet zozeer om de kleding zelf draait. Vooral de zaken eromheen zijn van groot belang geworden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen in prijzen die worden gerekend. Dit kan voor dezelfde items best een flink verschil zijn. Dit is dan ook precies de reden waarom het handig kan zijn om een webshop te kiezen die als online outlet dient. Dit betekent dus dat de prijzen er altijd laag zijn. Daarnaast kan het ook aantrekkelijk zijn om zo nu en dan eens te kijken bij een vergelijkingssite. Daar is te zien welke aanbieders de moeite waard zijn.

Webshops waar ik zelf tegen scherpe prijzen merkkleding haal zijn bijvoorbeeld Kleren.com en Bergmansoutlet.com

De service van webwinkels

Ook een punt van aandacht is de mate van service die geboden wordt. Juist voor online kleding kopen kan dit belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een outfit die op het laatste moment gekocht moet worden. Bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid die op het laatste moment georganiseerd is. Juist dan is het goed om bijvoorbeeld van een webshop gebruik te kunnen maken waar bijvoorbeeld snelle levering voorop staat. Er zijn op dat vlak allerlei mogelijkheden te herkennen. Juist deze voordelen kunnen heel belangrijk zijn voor mensen die bijvoorbeeld impulsief aankopen doen. Dit kan een belangrijke reden zijn om hiervoor te kiezen.

kleding webshop

Merken of niet

Het kan ook heel interessant zijn om specifiek naar items te zoeken op internet. Online kleding kopen heeft in dat opzicht immers ongekende mogelijkheden mogelijk gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het zoeken naar specifieke stukken van specifieke merken. Dat neemt echter niet weg dat het natuurlijk ook nog gewoon leuk kan zijn om ouderwets te zoeken naar leuke stukken. Dit kan net zo leuk zijn als het langs de rekken lopen zoals dit in winkels wordt gedaan. Het doorbladeren van de online catalogus van de verschillende webshops brengt je dan als vanzelf op allerlei leuke ideeën voor outfits.

De juiste maat van kleding

Een vraagstuk waar velen lange tijd tegenaan liepen is natuurlijk of iets wel de juiste maat is. Tegenwoordig is dit echter vaak geen probleem meer. Er zijn veel mogelijkheden om snel te achterhalen of iets past en goed staat. Uiteindelijk is dit immers natuurlijk wel van enig belang. Gelukkig bestaat er ook vaak de mogelijkheid om stukken te ruilen of terug te sturen wanneer de maat niet blijkt te kloppen of wanneer er andere problemen blijken te zijn. Dit maakt het een stuk laagdrempeliger om ervoor te kiezen om kleding via een online aanbieder aan te schaffen.

Een keurmerk

Een laatste punt van aandacht als het gaat om online kleding kopen, is dat er altijd opgelet moet worden of er wel met een betrouwbare partner gewerkt wordt. Dit is in het geval van webshops die kleding verkopen bijvoorbeeld te zien aan het waarborg keurmerk. Dit maakt het in ieder geval een stuk duidelijker. Wanneer een webshop een dergelijk keurmerk laat zien, dan kan ervan worden uitgegaan dat er met een betrouwbare partner wordt gewerkt en de kleding met een gerust hart besteld kan worden. Zonder dat daarbij de angst voor bijvoorbeeld oplichting hoeft te bestaan. Dit is een belangrijke zaak.

More

Marketing voor webshops

Winkelen gebeurt allang niet meer in de winkelstraat. Het aanbod en de service die je in een digitale winkel krijgt is namelijk allang niet meer te overtreffen. Webshops zijn daardoor langzaam maar zeker de kern van de retailmarkt geworden. Dit betekent echter wel ook dat er flinke concurrentie op dit gebied te vinden is. Daaruit vloeit voort dat er een goede strategie moet zijn met betrekking tot de marketing. Het is dan ook een interessante vraag wat nu de juiste marketing voor webshops is. Hoe zorg je er als webshopeigenaar voor dat je eruit springt ten opzichte van je vele concurrenten. (more…)

More

Behangen als make-over truc

Soms kan het best zijn dat je het helemaal gehad hebt met het huis waar je in woont. Om dan ook maar direct te verhuizen is natuurlijk niet voor iedereen een optie. Daarom is het vaak een beter idee om de woning een make-over te geven. De gemakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is door te beginnen met nieuw behang op de muren. Juist door drastisch anders om te gaan met het behang kan al heel snel een nieuw gevoel worden ervaren. De woning is dan ineens weer een stuk aantrekkelijke geworden. Dat doe je als volgt. (more…)

More

Het kopen van de ideale meubels

Meubels kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Toch is het misschien wel één van de belangrijkste aankopen die je moet doen. De meubels moeten immers comfortabel en praktisch zijn, anders schieten ze hun doel volledig voorbij. Er zijn tegenwoordig zeer veel opties als het gaat om het aanschaffen van meubilair. Niet alleen zijn er heel veel winkels en webshops, er zijn ook talloze modellen en varianten waar je uit moet kiezen. Dat maakt het allemaal niet bepaald gemakkelijker. Daarom is het goed om een aantal tips mee te nemen die het kiezen iets vergemakkelijken.

(more…)

More