Incompany taaltrainingen, een uitstekende keuze om jouw taalvaardigheden te perfectioneren

incompany taaltraining

Een nieuwe taal leren is een fantastische bezigheid. Het is goed voor je ontwikkeling en maakt je zelfverzekerd als je bijvoorbeeld op vakantie bent of zaken doet. Volg een taaltraining en je maakt een vliegende start. Je zal mensen verbaasd doen staan van jouw nieuwe vaardigheden. Ja, je moet er tijd in investeren, maar dat wordt dubbel en dwars uitbetaald. Eigenlijk zijn er geen redenen te bedenken om geen taaltraining te volgen. Er worden hier een aantal verschillende taaltrainingen uitgelicht.

Zakelijk Engelse taaltraining volgen?

De Engelse taal is tegenwoordig in onze maatschappij een belangrijke schakel. Een schakel die als vaardigheid niet mag ontbreken. Veel van ons kennen de basis van de Engelse taal, maar als je jezelf verder door wilt ontwikkelen op zakelijk vlak ontkom je niet aan een Engelse taaltraining. Incompany taaltrainingen is de perfecte keuze om een zakelijk Engelse training te doen.

De zakelijk Engelse training bevat verschillende cursussen. Zo bestaat er de mogelijkheid om je Engelse taalvaardigheid te verhogen voor zakelijk situaties. Kan je leren goed telefoneren in het Engels, een onmisbare vaardigheid om met klanten te spreken. Er zijn ook cursussen zoals rapporteren in het Engels, academisch schrijven, presenteren in het Engels en zakelijk schrijven.

Je leert bij deze zakelijke Engelse taaltrainingen alles wat je moet weten om professioneel zaken te doen in het Engels. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en presenteer je jezelf op zo goed mogelijk beroepsmatige manier.


Nederlandse taaltraining voor anderstaligen

De taal Nederlands is voor veel buitenlanders een moeilijke taal om te leren en te begrijpen. Er gaat veel tijd inzitten om de taal eigen te maken en goed te leren spreken en lezen. Ook alle regels van spelling en grammatica zijn niet altijd even makkelijk. Deze taaltraining zorgt ervoor dat je je kennis over de Nederlandse taal vergroot. Ideaal geschikt voor buitenlanders die in Nederland komen wonen.

Maar vergeet niet dat wij als Nederlanders ook veel baat kunnen hebben bij deze taaltraining. Je kan bij deze cursussen je woordenschat vergroten en grammaticale kennis verbeteren. Daarnaast is het mogelijk om hulp te krijgen van een trainer die je bij verschillende soorten uitspraken helpt. Willen we niet allemaal meer dan goed Nederlands leren spreken en schrijven?

Verschillende talen binnen de taaltraining

incompany taaltraining

Naast Engels en Nederlands worden er binnen het taaltraining aanbod ook andere talen behandeld. Een taal als Chinees is als basis al moeilijk, maar om zaken te doen in China is een andere verhaal. Je leert tijdens de Chinese taaltraining alle tips and tricks als het aankomt op zaken doen in China. Je leert de cultuur kennen en wat wel en niet wordt geaccepteerd als het aankomt op communiceren met Chinese zakenmensen.

Dat Engels een veel gesproken taal is in de wereld spreekt voor zich. Maar wist je dat de Spaanse taal op nummer twee staat? Met de Spaans taaltrainingen kan je onder andere de basis leren om je Spaanse taalvaardigheid te verbeteren. Maar ook zijn er online cursussen om Spaans te leren schrijven en te spreken. Het is toch heerlijk als je op vakantie bent in een Spaanstalig land te communiceren met de mensen?

Ook zijn er taaltrainingen om Italiaans te spreken. Veel Nederlanders gaan op vakantie naar Italië door het stralende weer, prachtige natuur, oude steden en heerlijk eten. Waarom zou je dan niet een woordje Italiaans willen spreken? De Italianen vinden het fantastisch en waarderen het zeer als ze buitenlanders Italiaans horen spreken. De Italiaanse taaltrainingen bevatten basiscursussen, groepstrainingen en 1 op 1 sessies.

Waar wacht je nog op? Volg een taaltraining

Je kan er lang en breed over prakkiseren, maar maak de stap en volg een taaltraining. Het geeft een zelfverzekerd gevoel, maakt indruk en is goed voor je ontwikkeling. Zowel op persoonlijk gebied als op zakelijk gebied heeft het volgen van een taaltraining alleen maar voordelen. Waar wacht je nog op?

More

Waar kun je lachgas bestellen in Amsterdam?

ampullen voor lachgas bestellen

Misschien zou een betere vraag zijn: waarom wil je lachgas bestellen in Amsterdam? Wat is lachgas eigenlijk? Wat doet het met je? En ja, onderaan vertellen we je waar je het kunt krijgen. Dan weet je het maar.

ampullen voor lachgas bestellen

Wat is lachgas precies?

Lachgas is een andere naam voor distikstofmonoxyde (of N2O) en in de medische wereld wordt het door ziekenhuizen en tandartsen als narcosemiddel gebruikt voor kleine operaties. Ook in de voedingsmiddelenindustrie kom je het veel tegen. Al sinds de 19e eeuw wordt het recreatief gebruikt en we gaan ervan uit dat dát de reden is dat je dit artikel leest.

Hoe werkt lachgas, wat doet het en hoe gebruik je het?

Lachgas verandert de werking van je centrale zenuwstelsel. Het blokkeert een glutamaatreceptor in je hersenen, waardoor je waarneming verandert. De recreatieve gebruiker voelt zich daarom vaak lacherig (vandaar de naam), vrolijk en duizelig. Je neemt het door een ballon te vullen met lachgas, die aan je mond te zetten en in- en uit te ademen. Het duurt iets minder dan een halve minuut voordat je de effecten begint te voelen en de roes die volgt duurt maximaal een paar minuten. 

Zitten er risico’s aan het gebruik van lachgas?

Doorgaans loopt de recreatieve gebruiker niet meer risico dan de medische gebruiker. Met andere woorden: de risico’s van lachgas zijn relatief laag, mits je het verstandig en met mate gebruikt. Als je eens per maand 10 ballonnen gebruikt, zijn daar (bijna) geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Gebruik je het veel vaker dan dat, dan loop je kans op een vitamine B12-tekort, iets waar vooral vegetariërs en veganisten extra voor op moeten passen. Een vitamine B12-tekort veroorzaakt op korte termijn tintelingen in je ledematen en op lange termijn neurologische schade zoals impotentie of dwarslaesies. Vaak treden deze langetermijneffecten echter pas op als je maanden of zelfs jaren achter elkaar veel lachgas gebruikt.

Kortetermijneffecten zijn voornamelijk te wijten aan onvoorzichtigheid. Lachgas direct vanuit de slagroomspuit inhaleren kan voor bevriezing van je longen zorgen. En als je lachgas uit een tank gebruikt, bestaat na een tijdje de kans dat de onderkant van de tank bevriest en je daar vrieswonden aan overhoudt. Ook kun je beter even gaan zitten voor, tijdens en na het gebruik, omdat je anders het risico loopt om je evenwicht te verliezen tijdens de roes. Met een harde val ten gevolg.

Om het even samen te vatten: bij verstandig gebruik (niet te vaak en als je het gebruikt met mate) zijn de risico’s dus minimaal.

Waar kun je lachgas bestellen in Amsterdam?

Nu de hamvraag en de reden dat je hier bent: waar kun je het krijgen als je in Amsterdam bent? Dan kun je het beste nog even door zoeken op internet. Vaak vermelden de verkopers van lachgas hun mobiele telefoonnummer bij het zoekresultaat, je kunt ze dan bellen om het bij je te laten bezorgen. Let wel even op de reviews die bij het zoekresultaat staan.

Dus… je wilt lachgas bestellen in Amsterdam? Veel plezier en gebruik verstandig.

More

Hondenbadjas: Het nut van de badjas

een prachtige hondenbadjas voor uw hond

Hondeneigenaren zitten vaak met een dilemma. De hond wordt niet droog na het zwemmen of wassen, waardoor de viervoeter water achterlaat in huis of in de auto. Hier is een oplossing voor: de hondenbadjas. Ondanks dat deze badjassen bestaan, zijn er nog niet veel mensen die weten wat ze er precies mee kunnen. Het nut wordt er niet van ingezien. Je kunt je hond immers ook afdrogen met een handdoek. Toch is het verstandig om ook naar het nut van deze badjas te gaan kijken, zodat je deze in jouw kast kunt hebben liggen.

Dit is een hondenbadjas

een prachtige hondenbadjas voor uw hond

Voordat het nut van de hondenbadjas besproken wordt, is het goed om eerst te kijken naar wat het eigenlijk is. Het is eigenlijk een middel waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw hond sneller en eenvoudiger opdroogt. Het is daarom een goede oplossing voor wanneer je in de regen loopt, jouw viervoeter in het water is gesprongen of wanneer deze in bad is geweest. De vacht van de hond wordt nat en zal koud aan gaan voelen. De badjas brengt hier wel nieuwe mogelijkheden met zich mee en kan ervoor zorgen dat jouw huis ook niet meer vies wordt.

Vieze muren door de spetters

Een hondenbadjas is voornamelijk een goede oplossing tegen spetters. Jouw trouwe viervoeter zal zichzelf immers gaan uitschudden. In huis, voor een witte muur. Het resultaat? Zwarte spetters op jouw witte muren. Voor jouw hond bestaat er geen onderscheid tussen binnen en buiten, maar jij zit uiteindelijk met de schoonmaak. Wanneer je jouw hond direct na het zwemmen een badjas aandoet, heb je dit probleem niet meer. De badjas zal de spetters tegen gaan houden tijdens het schudden en je hoeft hem alleen nog maar uit te wassen.

Overbelasting van de spieren na een training

Echter zijn er nog meer dingen waar een hondenbadjas voor kan dienen. Als je een hondentraining hebt gevolgd, kan het zijn dat de hond nat is. Door de badjas aan te trekken is jouw hond sneller droog. Tegelijkertijd biedt het ook bescherming van de spieren. De natte vacht kan er immers voor zorgen dat de hond te veel afkoelt, waardoor de spieren overbelast raken. In dit geval ben je verder van huis. Je moet er daarom voor zorgen dat je direct na de training de hond goed inpakt in de badjas en daarna de hond in de auto zet.

Koude wintermaanden zorgen voor extra problemen

Het kan ook zijn dat je wedstrijden met jouw hond doet. Tijdens de wedstrijden moeten de honden vaak lang wachten tussen de proeven door. In de wintermaanden zorgt dit voor extra kou bij de hond. Ook dan is het belangrijk dat je de spieren gaat beschermen door middel van een hondenbadjas. De kou kan niet meer veel schade aanbrengen aan de hond en je hebt de mogelijkheid om jouw hond tussendoor op te laten drogen indien nodig. Je kunt de wedstrijden eenvoudiger doorstaan zonder schade aan de hond.

Voor oudere en revaliderende honden

Bovenstaande redenen voor een hondenbadjas zijn voornamelijk van toepassing op jongere honden. Echter zijn er ook veel oudere of revaliderende honden die er baat bij kunnen hebben. Deze hebben vaak hydrotherapie, waardoor de honden ook weer opgewarmd moeten worden. Een handdoek biedt dan vaak niet voldoende mogelijkheden. Een handdoek kan wel grotendeels opdrogen, maar houdt de viervoeter dan niet warm. Dankzij de badjas heb je deze problemen niet meer en zal jouw hond meer baat hebben van de politiek.

De maat en de stof uitkiezen

Je moet dan wel nog gaan kijken naar de juiste hondenbadjas. Er zijn namelijk verschillende stoffen en maten te vinden. Je moet daarom goed naar de vacht van jouw hond gaan kijken. De vacht van de hond kan namelijk bepaald zijn voor het type stof dat je moet gaan kiezen. Jouw hond zal ook nooit een algemene maat gaan passen. Er zijn verschillende soorten maten te vinden, dus meet ook op welke maat het beste bij jouw viervoeter gaat passen. Zo kun je altijd de beste oplossing vinden voor jouw hond.

Genieten van alle voordelen

Uiteindelijk kun je altijd een hondenbadjas vinden voor jouw hond. Je hoeft hiervoor dus alleen maar een paar dingen uit het achterhoofd te houden, waarna je kunt gaan genieten van de voordelen die hierboven benoemd zijn. De spieren blijven weer warm, je hebt geen nattigheid en vuiligheid in huis en de hond zal ook veel sneller droog zijn. Een aankoop doen, zal jou kunnen helpen om deze voordelen te realiseren.

More

Een houtkachel kopen? Dit zijn 5 dingen waar je op moet letten

verschillende soorten houtkachel

Met een houtkachel haal je warmte en gezelligheid in huis. Als je zo’n nieuwe warmtebron wil aanschaffen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ga jij bijvoorbeeld voor een vrijstaande houtkachel of toch voor een inbouwhaard? Met deze vijf tips kies jij de geschikte kachel voor jouw ruimte.

verschillende soorten houtkachel

Verschillende soorten houtkachels

Er zijn veel verschillende soorten houtkachels te koop. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een open haard of een gesloten kachel. Daarnaast kun je kiezen of je voor een vrijstaande kachel of toch liever voor een ingebouwd exemplaar gaat. Welke je ook kiest, ze geven allemaal een eigen sfeer aan de ruimte.

Het kwaliteitslabel

Als je een houtkachel koopt moet deze een CE-markering hebben. Dit is verplicht in de EU. Je wil straks natuurlijk wel veilig stoken. De markering garandeert dat de kachel voldoet aan de veiligheidseisen en een minimaal rendement heeft. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor je buren.

Welke ruimte moet de kachel verwarmen?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een kachel is het belangrijk om na te denken over de ruimte die je wil verwarmen. Hoe groot is deze ruimte? De haard moet niet te groot, maar natuurlijk ook niet te klein zijn. Ga daarom op onderzoek uit naar het juiste formaat en laat je goed adviseren door de verkoper. 

Houtkachel kopen met een hoog rendement

Milieucentraal zette ook een aantal tips voor je op een rij. Een daarvan is de keuze voor een kachel met een hoog rendement. Bij zo’n kachel gaat er minder warmte verloren. Sommige kachels hebben een rendementslabel. Daar vind je bijvoorbeeld ook de hoeveelheid uitstoot van koolmonoxide.

Denk ook aan de omgeving

Je weet nu waar je rekening mee moet houden als je een houtkachel gaat kopen. Maar heb je ook rekening gehouden met je buurt als je jouw kachel eenmaal hebt? Een houtkachel kan namelijk ook voor overlast zorgen. Check daarom regelmatig even de Stookwijzer. Je ziet dan of het verantwoord is om onder de huidige weersomstandigheden te stoken. Zo houd je je buren te vriend.

Weet jij inmiddels welke kachel geschikt is voor jouw ruimte en wil je direct een houtkachel kopen? Bekijk dan eens het assortiment van Kuijt Kachels & Haarden of bezoek de showroom in Katwijk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in houtkachels en adviseert je graag. 

More

Alles over bouwlasers

bouwlasers in werking

Een bouwlaser is kortgezegd een instrument dat jou met behulp van laserstralen waterpassen lijnen toont, zodat jij bijvoorbeeld een plank waterpas kunt ophangen aan de muur. Het gaat wel iets verder dan dat. Want voor enkel het ophangen van een plank kun je ook een simpele waterpas gebruiken. Ga je grotere bouwprojecten aan, dan is een bouwlaser kopen voor jou zeker het overwegen waard.

Wat is een bouwlaser

Een bouwlaser is een robuust apparaat dat op de grond geplaatst wordt. Wanneer je het apparaat aan zet meet het apparaat alles uit zijn omgeving op. Je krijgt er een zendertje bij om bepaalde meetpunten vast te kunnen leggen. Lijnen en vlakken worden waterpas getoond met behulp van laserstralen. Deze kunnen rood en groen zijn. Er worden vandaag de dag steeds meer bouwlasers ontwikkeld met een groene laser, dit omdat een groene laserstraal beter waarneembaar is met het blote oog.

bouwlasers in werking

Wanneer gebruik je een bouwlaser

Een bouwlaser komt tot zijn recht als je toch met relatief grote bouwprojecten bezig bent. Het bouwen van een huis, het plaatsen van een schutting, et cetera. Een bouwlaser is hier in een handig hulp middel, omdat de grond waar de bouwlaser geplaatst wordt zeer zelden 100% waterpas is. De bouwlaser houdt hier rekening mee, neemt dit mee in zijn waterpas berekening en zal vervolgens alsnog waterpassen laserstralen uitstralen. Het handige hiervan is dat je het om deze reden gemakkelijk buiten kunt gebruiken. De bouwlasers zijn er op gemaakt dat het prima tegen wat regen kan. Dus je hoeft je bouwplannen niet uit te stellen als er de komende dagen regen is voorspeld.

Welke soorten bouwlasers zijn er

Over het algemeen zijn er drie verschillende bouwlasers. Een rotatiebouwlaser, een afbouwlaser en een afschotlaser. Allemaal dienen ze ervoor om waterpas te werken, alleen werken ze iets anders. Een rotatiebouwlaser werkt met een roterende kop dat continue laserstralen uitzendt. Hierdoor ontstaat er horizontaal een soort vlak, een soort laser plafond, en kan dus goed gebruikt worden voor het maken van ondergronden en hoogtebepaling. De afbouwlaser is een bouwlaser dat voornamelijk binnen gebruikt wordt. Deze soort kan zowel horizontaal als verticaal een laserstraal uitzenden en de straal die wordt uitgezonden is zichtbaar voor het menselijk oog. Dan hebben we nog de afschotlaser. Deze staat vooral bekend om zijn precisie bij het opmeten van zijn omgeving en kan enorm goed op hellingen gebruikt worden, omdat deze daar exact rekening mee weet te houden.

een bouwlaser in de bouw


Maar niet alleen in de werking of in het gebruik zitten verschillen. Er zitten namelijk ook verschillen in het bereik en de nauwkeurigheid van de bouwlaser. Of zijn energie halen uit batterijen of een accu. En wil jij een glashuis ter bescherming van de rotorkop. Al deze componenten hebben invloed op het prijskaartje uiteraard.

Een bouwlaser kopen

Als je hebt besloten om een bouwlaser aan te schaffen is het goed dat je je eerst verdiept in het bouwproject waar jij het voor in wil zetten. Zoals hier boven staat omschreven kunnen bouwlasers onderverdeeld worden en daarmee ingezet worden voor verschillende situaties. Aangezien er best een flink prijskaartje aan een bouwlaser kan hangen, wat het wel echt waard is, kun je maar beter de juiste keuze maken.

Afhankelijk van jouw bouwproject zul je moeten kijken naar hoe nauwkeurig jouw bouwlaser moet worden, ga je hem voornamelijk binnen of buiten gebruiken, wil je er een met batterijen, of juist met accu, en wil je dat het beschermd wordt met een glashuis voor het geval het gaat regenen en jij de rotorkop (daar waar de laserstralen uitkomen), wilt beschermen. Ook dien je bij jezelf af te vragen hoe groot het bereik moet zijn van de bouwlaser.

Gebruik jij hem vooral binnen, dan zou het kunnen zijn dat jouw bereik minder groot hoeft te zijn dan wanneer jij buiten ermee aan de slag gaat. Omdat er zoveel opties zijn is het logisch dat je misschien niet weet wat voor jou de beste optie is. Op dit moment kun je altijd om hulp vragen bij de organisatie waar jij je bouwlaser wilt kopen. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken. Zelfs is er nog de mogelijkheid om les te krijgen in het gebruik van een bouwlaser. Op deze manier leer jij alle fijne kneepjes van de bouwlasers en leer je alle mogelijke opties. 

More

Verpakkingsbedrijf en kwaliteit

Hoe een verpakkingsbedrijf medicijnen verpakt in blisterverpakkingen en sachets

Kwaliteit is een belangrijke factor voor het succes van een verpakkingsbedrijf. Door de sterke concurrentie op de markt is kwaliteit voor bijna alle producten en diensten het onderscheidende kenmerk. Kwaliteitscontrole is essentieel voor het opbouwen van een succesvol bedrijf dat producten levert die aan de verwachtingen van klanten voldoen en aan de wetgeving voldoen. 

Beheersing van de kwaliteit het productieproces vormt ook de basis van een efficiënt bedrijf dat afval minimaliseert en op een hoog productiviteitsniveau werkt. Een kwaliteitscontrolesysteem op basis van een erkende norm, zoals ISO 13485 biedt een sterke basis voor het bereiken van een breed scala aan operationele- en marketing voordelen.

Zo garandeert een verpakkingsbedrijf de kwaliteit

De farmaceutische industrie is sterk geglobaliseerd. Het is dus noodzakelijk dat een verpakkingsbedrijf in Nederland aan de internationale normen op het gebied van kwaliteit houdt. Zeker als het gaat om verpakkingen voor medicijnen. Voor een verpakkingsbedrijf van medicijnen zijn er drie belangrijke certificaten die de kwaliteit van de productie en producten garanderen:

GMP: Primaire verpakkingen zoals capsules en blisters.

FSSC 22000: Mengen, tabletteren, blisteren, sachetteren en capsuleren van medicijnen. 

ISO 13485: Mengen, tabletteren, capsuleren en verpakken van medicijnen die oraal worden toegediend. 

Hoe een verpakkingsbedrijf medicijnen verpakt in blisterverpakkingen en sachets

Good manufacturing practices (GMP)

Good Manufacturing Practice (GMP) is een systeem dat ervoor zorgt dat producten consistent volgens kwaliteitsnormen worden geproduceerd en gecontroleerd. Het is ontworpen om de risico’s tijdens de productie van farmaceutische producten, die niet kunnen worden uitgesloten door het testen van het eindproduct, te minimaliseren. De belangrijkste risico’s zijn:

  • Onverwachte besmetting van producten met schade aan de gezondheid of zelfs de dood tot gevolg; 
  • Incorrecte etiketten op verpakkingen, wat kan betekenen dat patiënten het verkeerde medicijn krijgen; 
  • Onjuiste dosering van ingrediënten, wat resulteert in een ineffectieve behandeling of nadelige effecten. 

Het GMP-certificaat draait om alle aspecten van de productie, grondstoffen, gebouwen, gereedschappen, en persoonlijke hygiëne van het personeel. Gedetailleerde en schriftelijke procedures zijn essentieel worden opgesteld voor alle processen die de kwaliteit van het eindproduct kunnen beïnvloeden.

FSSC 22000

FSSC 22000 certificeert voedselveiligheidssystemen, die de veiligheid van producten garandeert onder andere tijdens de manipulatie en verpakken van voedsel en medicijnen. Het Food Safety System Certification (FSSC) 22000 is een internationale certificering op basis van de International Organization for Standardization ISO 22000. Het is ontwikkeld als een internationale norm op het gebied van voedselveiligheid. FSSC 22000 kreeg wereldwijde erkenning van het invloedrijke Global Food Safety Initiative (GFSI) om van de Foundation for Food Safety Certification. 

ISO 13485

ISO 13485 is een norm die zich richt op het belang van de levenscyclus van een medisch hulpmiddel, waaronder verpakkingen. De ISO 13485 gaat om alle processen van een verpakkingsbedrijf, inclusief ontwerp, onderzoek, ontwikkeling, productie, opslag, distributie, installatie, en onderhoud. De ISO is ontworpen om organisaties te helpen bij het optimaliseren van hun managementsysteem. Het doel is dat er een betere focus is op het beheersen van risico´s, en dat er voldaan wordt aan wettelijke vereisten en voorschriften.

More

Kruiden uit je eigen tuin

een eigen kruiden tuin beginnen

Er gaat niets boven koken met zelfgekweekte kruiden uit de tuin. En het is makkelijker dan je denkt. Veel kruiden kunnen prima tegen het Nederlandse weer. Kruiden hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Ook als je een kleine ruimte hebt, of veel betegeling, kan je prima kruiden groeien in je eigen moestuin. Zet ze dan in bakken en potten. kruiden hebben echt niet veel ruimte nodig. Wel houden de meeste kruiden net als ons mensen van een zonnetje.

(more…)
More

Persoonlijk alarm: voor ouderen die lang thuis willen wonen

seniorenalarmen of persoonsalarmen

Je (groot)ouders worden steeds ouder, maar willen nog altijd graag thuis blijven wonen. Ondertussen maak jij je als (klein)kind steeds meer zorgen over hun situatie. Je moet er niet aan denken dat je ouders thuis iets overkomt. Laat staan dat het enige tijd duurt voordat je erachter komt dat hen iets overkomen is. Een persoonlijk alarm voor ouderen kan deze zorgen (deels) wegnemen.

De voordelen van een persoonlijk alarm 

Een persoonlijk alarm heeft zowel voordelen voor de senioren die alleen thuis wonen als voor hun (klein)kinderen. De meest belangrijke voordelen zijn:

seniorenalarmen of persoonsalarmen
  1. De senior kan altijd met één druk op de knop alarm slaan. Met één druk op de knop wordt de alarmoproep al verzonden. Om alarm te slaan met een mobiele telefoon zijn vaak meerdere handelingen nodig en moet er daadwerkelijk een boodschap ingesproken worden. Bovendien kan er ingesteld worden welke mensen de alarmoproep ontvangen.
  1. Het risico dat een dierbare (te) lang op de grond blijft liggen neemt af. Het persoonlijk alarm is zeer compact en kan daardoor eenvoudig om de hals gedragen worden. Hierdoor kunnen de ouderen het alarm altijd bij zich dragen, waardoor de kans op complicaties afneemt. Het voordeel van een persoonlijk alarm ten opzichte van een mobiele telefoon is dat ouderen hun mobiele telefoon niet altijd bij zich dragen. Zo nemen ouderen hun mobiele telefoon vaak niet mee naar sanitaire ruimtes, terwijl daar juist de meeste ongelukken gebeuren.
  1. Een gerust gevoel is het grootste voordeel voor de (klein)kinderen. Ze weten dat ouderen met een persoonlijk alarmsysteem snel en eenvoudig alarm kunnen slaan. Bovendien wordt er direct hulp ingeschakeld door familie, vrienden of andere bekenden.
  1. Een persoonlijk alarm is vaak ook geschikt voor actieve ouderen die veel onderweg zijn. De meeste persoonlijke alarmsysteem voor ouderen beschikken over een GPS-functie waarmee de locatie bepaald kan worden. Dit is ideaal voor ouderen die veel wandelen, fietsen of vissen.

Bent u op zoek naar een persoonlijk alarm?

Bent u overtuigd door bovenstaande voordelen en wilt u een persoonlijk alarm aanschaffen? Seniorenalarmen verkoopt een persoonlijk alarm die uitgerust is met een GPS-functie die wereldwijd werkt. Dit is ideaal voor de veiligheid van ouderen ongeacht de locatie. Vanwege de compacte afmetingen past het alarm perfect in zak. Daarnaast wordt het product geleverd met een koord waardoor je het alarm om de hals gedragen kan worden.

More

Isoleren met folie

dampdoorlatende isolatiefolie

Warmte binnen de muren in huis houden, of juist de hitte tijdens de zomer van buitenaf buiten houden. Dat willen we allemaal, maar hoe bereikt u dat? Dit probleem lost u eenvoudig op door uw woning goed te isoleren. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat 3 van de 4 woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn. Een gemiste kans dus. Helemaal als u weet dat een goed geïsoleerd huis minder energie verbruikt waardoor uw energierekening ook daalt. Daarnaast wordt het woongemak vergroot en draagt u bij aan een beter milieu.

Folie als isolatiemateriaal

dampdoorlatende isolatiefolie

Bij de isolatie van een woning of kantoorgebouw denken mensen vaak direct aan isolatiemateriaal, zoals isolatieplaten of dekens. Echter wordt de isolatiefolie vaak vergeten. Het grootste voordeel van folie als isolatiemateriaal is de ruimtebesparing. Ondanks de compacte vorm hebben de producten een geweldige isolatiewaarde. Bovendien is de folie zeer eenvoudig aan te brengen en daarbij bespaart u dus energie.

Welk type isolatiefolie?

Om de meeste voordelen uit de isolatiefolie te halen is het belangrijk dat u de juiste soort folie kiest. Damp-open folie, dampdoorlatende folie, dampremmende folie en dampdichte folie zijn allemaal voorbeelden van soorten folie. Welke folie geschikt is voor u hangt af of u kiest voor vloerisolatie, dakisolatie of muurisolatie en aan welke zijde u de folie wilt plaatsen.

Dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie wordt geplaatst aan één zijde van uw huis/kantoorgebouw: de buitenzijde of de koude zijde. De folie heeft twee functies, het doel is dat het vocht van buitenaf niet kan intrekken in de dak- of wandconstructie van uw gebouw. Denk hierbij aan regen of smeltende sneeuw. Tegelijk wordt het vocht van binnenuit wel naar buiten afgevoerd, zoals het vocht dat ontstaat tijdens het koken en douchen. Het isolatiemateriaal zorgt er dus voor dat de waterdamp slechts één richting op kan.

Damp-open folie versus dampdoorlatende folie

De dampdoorlatende folie wordt vaak gerelateerd aan damp-open folie, omdat beide soorten folies worden geplaatst aan de koude zijde van een woning of kantoorgebouw. Echter is er één belangrijk verschil tussen deze soorten folies. Het grootste verschil is de hoeveelheid waterdamp die de folies doorlaten. Een damp-open folie laat meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie.

Subsidie isolatie

Met subsidies van de overheid wordt het kopen van dampdoorlatende folie nog aantrekkelijker. Begin september heeft de overheid een pot voor isolatie geopend. Deze regeling moet mensen aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen en hun huizen beter te isoleren. Rijksoverheid stelt tot en met 2020 84 miljoen euro beschikbaar zodat u uw huis beter kunt isoleren.

More

De beschermende werking van polyurea

Wanneer goede bescherming geboden moet worden, dan is het niet vreemd dat al snel aan polyurea gedacht wordt. Deze beschermende laag die aangebracht kan worden heeft immers een aantal voordelen waar andere varianten niet aan kunnen tippen. Wanneer er dus echt goede bescherming en isolatie geboden moet worden, dan zal dat via deze weg gedaan worden. Het is dan ook zo dat er talloze toepassingen voor dit middel te bedenken zijn. Denk bijvoorbeeld alleen al aan zowel zakelijke als particuliere toepassingen. Het kan voor iedereen interessant zijn om hier dus meer over te weten te komen.

Massief

Het voordeel van polyurea is dat het massief is. Het bestaat uit twee componenten, Isocyanaat en een polyol. Omdat er verder geen oplosmiddelen bij worden gebruikt kan worden gesproken van een massieve laag. Dit is belangrijk want hier wordt de hoge mate van bescherming door veroorzaakt. Dit heeft als gevolg dat het alle weersomstandigheden aankan. Niet in gebruikelijke vorm, maar onder extreme omstandigheden. Hevige regenval, vriezen, sneeuw en ijzel maken allemaal geen kans tegen deze beschermlaag. Dit maakt het dus een goede oplossing voor allerlei situaties waarin de weersomstandigheden een belangrijke rol spelen. Dit is dan ook de voornaamste vorm van gebruik.

Slijtvast

Een vraag die velen zich als eerste stellen wanneer een materiaal of middel ter sprake komt is hoe het gesteld is met de bestendigheid tegen slijtage. In het geval van dit middel is dat meer dan in orde. Het is immers zo dat gesteld kan worden dat een hoge mate van slijtvastheid geboden kan worden. Daardoor is het dus ook zo dat polyurea goed in te zetten is bij allerlei toepassingen voor dagelijks gebruik. Voordelen zijn bijvoorbeeld de hoge mate van uitrekbaarheid, tot meer dan tweehonderd procent, en de sterke weerstand tegen chemicaliën. Op die manier kan het veel aan.

Gemakkelijk aan te brengen

Wat ook niet als onbelangrijk gezien mag worden als het om polyurea gaat, is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is. De middelen die hiervoor gebruikt worden bieden ontzettend veel mogelijkheden. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom de populariteit ervan zo sterk aan het toenemen is. Het is bovendien ook nog eens zo dat door de gemakkelijke manier van aanbrengen ook nog eens te zorgen is dat de afwerking van zeer hoog niveau is. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen naden zichtbaar zullen zijn. Ook dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk te noemen.

Samenvattend

Wie het objectief bekijkt ziet uitsluitend voordelen van het gebruik van polyurea. Niet alleen in algemene zin, maar zeker ook in verhouding tot andere varianten of vormen van coatings die gebruikt kunnen worden. Wanneer hier een vergelijking tussen gemaakt moet worden, dan komt deze coating er altijd als beste uit. Om die reden is het dus altijd aantrekkelijk om te beschermen tegen weersomstandigheden of situaties met flinke impact door gebruik te maken van deze middelen. Er zijn bovendien ook verschillende varianten, met bijvoorbeeld nog meer brandveiligheid, te verkrijgen. Alle reden om hier dus als particulier of als ondernemer meer aandacht aan te besteden.

More