schaduwdoek voor balkon

Zit je lekker op je balkon maar heb je toch af en toe last van de zon? Of wil je wat meer van je privacy genieten op je eigen balkon? Hang dan een schaduwdoek balkon. Deze schaduwdoeken zorgen voor, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, schaduw plekken op je balkon. Zo kan je lekker van de zon genieten maar ook de schaduw opzoeken als het je te heet wordt. Het doek beschermt ook tegen Uv-straling. Daarnaast zorgt een schaduwdoek ook nog eens voor extra privacy. Zo kun je ongestoord relaxen op je balkon. Nog een mooie bijkomstigheid is dat de schaduwdoek zorgt voor minder wind. Al met al geeft een schaduw doek op je balkon dus heel veel voordelen. 

Hoe werkt het?

Het doek is langwerpig en op het doek bevindt zich om de 50 cm een gat. Hiermee kun je het doek, door middel van bijvoorbeeld tie wraps, ophangen aan de balkonreling. Je kan natuurlijk ook iets anders dan tie wraps gebruiken, bijvoorbeeld een leuk stuk touw. Hang de doek op een plek waardoor het een goede schaduw creëert en het balkon afschermt van publiek. Als je een balkon hebt met een raling is het bijvoorbeeld handig om het doek daarvoor te hangen zodat het ook goed de wind tegen houdt. Je kan het doek ook als een soort afdak hangen zodat het van bovenaf voor schaduw en privacy zorgt. Dit hangt natuurlijk af van de voor en bouw van je balkon. Denk goed na hoe en waar je het doek wilt hebben voor je er een kiest.

Verschillende kleuren en vormen

De doeken komen in verschillende kleuren. Kies voor een doek dat goed past bij de rest van de meubels of dominante kleuren op je balkon. Het doek is namelijk best groot en op die manier zorg je ervoor dat het niet teveel opvalt. Tenzij dat natuurlijk is wat je graag wilt, kies dan uiteraard voor een wat meer opvallende kleur. Heb je niks om het doek aan vast te maken? Dan kan je ook een frame kopen voor je schaduwdoek. Deze zet je vast tussen de vloer en, eventueel, een afdak. Zo kan je alsnog genieten van heerlijke schaduw zonder dat je met tie wraps of touw in de weer hoeft. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeur en wat er het best past bij de indeling van jouw balkon. 

Veel mogelijkheden

Er is dus heel veel mogelijk met de schaduwdoeken voor op het balkon. Maak altijd een weloverwogen beslissing over wat het beste bij jou en je balkon past en of je genoeg ruimte hebt om het doek op te hangen of dat je toch wel echt een frame nodig hebt. Als je eenmaal op een rijtje hebt wat je nodig hebt en hoe je de schaduw doek gaat ophangen dan zal het in ieder geval een enorme aanwinst zijn voor je balkon. Met deze verbeteringen aan je balkon ga je sowieso een heerlijke zomer tegemoet.