Misschien zou een betere vraag zijn: waarom wil je lachgas bestellen in Amsterdam? Wat is lachgas eigenlijk? Wat doet het met je? En ja, onderaan vertellen we je waar je het kunt krijgen. Dan weet je het maar.

ampullen voor lachgas bestellen

Wat is lachgas precies?

Lachgas is een andere naam voor distikstofmonoxyde (of N2O) en in de medische wereld wordt het door ziekenhuizen en tandartsen als narcosemiddel gebruikt voor kleine operaties. Ook in de voedingsmiddelenindustrie kom je het veel tegen. Al sinds de 19e eeuw wordt het recreatief gebruikt en we gaan ervan uit dat dát de reden is dat je dit artikel leest.

Hoe werkt lachgas, wat doet het en hoe gebruik je het?

Lachgas verandert de werking van je centrale zenuwstelsel. Het blokkeert een glutamaatreceptor in je hersenen, waardoor je waarneming verandert. De recreatieve gebruiker voelt zich daarom vaak lacherig (vandaar de naam), vrolijk en duizelig. Je neemt het door een ballon te vullen met lachgas, die aan je mond te zetten en in- en uit te ademen. Het duurt iets minder dan een halve minuut voordat je de effecten begint te voelen en de roes die volgt duurt maximaal een paar minuten. 

Zitten er risico’s aan het gebruik van lachgas?

Doorgaans loopt de recreatieve gebruiker niet meer risico dan de medische gebruiker. Met andere woorden: de risico’s van lachgas zijn relatief laag, mits je het verstandig en met mate gebruikt. Als je eens per maand 10 ballonnen gebruikt, zijn daar (bijna) geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Gebruik je het veel vaker dan dat, dan loop je kans op een vitamine B12-tekort, iets waar vooral vegetariërs en veganisten extra voor op moeten passen. Een vitamine B12-tekort veroorzaakt op korte termijn tintelingen in je ledematen en op lange termijn neurologische schade zoals impotentie of dwarslaesies. Vaak treden deze langetermijneffecten echter pas op als je maanden of zelfs jaren achter elkaar veel lachgas gebruikt.

Kortetermijneffecten zijn voornamelijk te wijten aan onvoorzichtigheid. Lachgas direct vanuit de slagroomspuit inhaleren kan voor bevriezing van je longen zorgen. En als je lachgas uit een tank gebruikt, bestaat na een tijdje de kans dat de onderkant van de tank bevriest en je daar vrieswonden aan overhoudt. Ook kun je beter even gaan zitten voor, tijdens en na het gebruik, omdat je anders het risico loopt om je evenwicht te verliezen tijdens de roes. Met een harde val ten gevolg.

Om het even samen te vatten: bij verstandig gebruik (niet te vaak en als je het gebruikt met mate) zijn de risico’s dus minimaal.

Waar kun je lachgas bestellen in Amsterdam?

Nu de hamvraag en de reden dat je hier bent: waar kun je het krijgen als je in Amsterdam bent? Dan kun je het beste nog even door zoeken op internet. Vaak vermelden de verkopers van lachgas hun mobiele telefoonnummer bij het zoekresultaat, je kunt ze dan bellen om het bij je te laten bezorgen. Let wel even op de reviews die bij het zoekresultaat staan.

Dus… je wilt lachgas bestellen in Amsterdam? Veel plezier en gebruik verstandig.