Er komt een hoop kijken bij het inrichten van een kinderkamer. Uiteraard wil naast het aanschaffen van al het noodzakelijke interieur dat de kinderkamer er ook leuk en gezellig uitziet. Daarnaast moet de kamer ook bij jouw kind in de smaak vallen, zodat hij of zij hier te allen tijde van kan genieten. Ben jij opzoek naar inspiratie voor het inrichten van een kinderkamer en wil volledig gebruik maken van alle beschikbare ruimte? Dan vind je hier drie handige tips om de persoonlijkheid van jouw kind naar voren te brengen in hun eigen kinderkamer.

Tip 1: Breng de kamer tot leven met diverse wanddecoratie

Wanddecoratie is altijd een goede keuze om de muren van diverse kamers een beetje op te vullen. Ook zijn er voor kinderkamers speciale soorten wanddecoratie te vinden. Voor kinderkamers van jonge kinderen kun je denken aan kleurrijke kwast slingers, glow in the dark sterren en wolken muurstickers. Zo geven kwast slingers in lichte kleuren een schattige en kalme uitstraling aan de kinderkamer, waar jonge kinderen alle rust kunnen vinden die ze nodig hebben. Voor kinderkamers van oudere kinderen kun je bijvoorbeeld denken aan dieren muur trofeeën, stoffen slingers en leerzame muurstickers. Zo is bijvoorbeeld een muursticker van een wereldkaart erg educatief en geeft deze ook nog eens een levendige uitstraling aan de kinderkamer.

Tip 2: Een knus en comfortabel gevoel met een leuk vloerkleed in de kamer

Niet iedereen kiest ervoor om tapijt aan te laten leggen in een kinderkamer. In dit geval is het plaatsen van een vloerkleed een leuke toevoeging aan de kinderkamer. Naast het feit dat een vloerkleed een leuk accent geeft aan de kinderkamer, geeft deze ook een heerlijk comfortabel gevoel. Vooral in kamers van jonge kinderen is dat handig, omdat jonge kinderen vaak op de grond zitten tijdens het spelen. Met een vloerkleed kunnen zij dus gerust te allen tijde comfortabel op grond spelen, zonder het snel koud te krijgen. Kindervloerkleden zijn er in verschillende soorten, kleuren en formaten te vinden. Er is voor iedereen wel een passende vloerkleed te vinden, ongeacht welke stijl je ook in de kinderkamer wilt hebben.

Tip 3: Laat de persoonlijkheid van jouw kind stralen met de juiste belichting

Vooral voor kinderkamers zijn er leuke verlichtingen te vinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan nachtlampjes in de vorm van animatiefiguren, muurlampen in de vorm van bloemen en plafondlampen in de vorm van planeten. Met dit soort verlichtingen kun je de kinderkamer in één geheel thema inrichten. Voor wat oudere kinderen zijn led strip verlichtingen een leuke keuze om de kamer compleet te maken. De led strip verlichtingen kun je vrijwel altijd van kleur veranderen, zodat deze goed samengaan met de rest van het interieur in de kinderkamer. Daarnaast kun je kinderen hiermee hun eigen plekje geven waar zij hun eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen en gemakkelijk zelf de kleur van de belichting kunnen aanpassen aan de hand van hun eigen keuze.