huf skatemerk

Het merk is opgericht door Keith Hufnagel in San Francisco. Keith groeide al skateboardend op in de straten van New York en in die tijd was skateboarden nog niet zo geaccepteerd als dat het nu is. Hij behoorde tot de buitenbeentjes van de maatschappij en deze manier van leven vormde de manier waarop Keith naar het leven keek. In 1992 verhuisde Hufnagel naar San Francisco. Daar veranderde zijn hobbie van skateboarden in een professionele carrière . Ook begon hij daar zijn eerste winkel, genaamd HUF. Hier bracht hij de meest gerespecteerde skateboard, streetwear en sneakermerken bij elkaar. De winkel groeide al snel uit tot de skatestore met de meest unieke spullen in de Bay Area en werd razend populair bij de skate scene in de buurt. Als je coole unieke spullen wilde hebben wist je dat je bij Hufnagel’s winkel moest zijn.

Creatie van het merk HUF

Met de groeiende populariteit van de winkel begon het idee op te komen bij Hufnagel om zijn eigen merk te beginnen. Hij wilde een merk creëren wat voor hem omvatte wat skateboarden, streetwear en sneaker mode voor hem betekende. Hufnagel houdt zich met zijn merk vast aan wat skateboarden voor hem betekent. Dat skateboarden niet zomaar een sport of een hobby is, maar een levensstijl. In deze levensstijl komen alle tegenculturen samen, van muzikanten tot fotografen tot kunstenaars. Iedereen met een creatieve en open mindset kan terecht in de wereld van skateboarden. Deze waarden probeert hij over te dragen met de collecties van HUF. De kleding en accessoires van HUF stralen dan ook zeker deze waardes van de skateboard levensstijl uit. 

Producten van HUF

HUF haalt inspiratie voor de producten uit klassiek Amerikaans vakmanschap en tijdloze designs in combinatie met een modernere kijk op details. Hierdoor worden kledingstukken gecreëerd die bestand zijn tegen de tijd en tegen de ruige levensstijl die komt kijken bij het skateboarden. Dit samengevoegd met simpele designs en slogans zorgt ervoor dat HUF een casual kledinglijn creëert die past bij het leven van kunstenaars en skateboarders. HUF heeft een breed aanbod aan producten in de collectie. Van t-shirts, broeken en truien tot sokken, sleutelhangers en petten. Tegenwoordig is het niet meer alleen voor de skateboarders maar geniet een veel breder publiek van de kleding en accessoires van HUF. Er is voor ieder wel wat wils te vinden bij dit stoere casual merk. 

Hufnagel

Hufnagel’s liefde heeft zijn hele leven bij skateboarden gelegen en hij is tot zijn dood in September van 2020 altijd nauw betrokken gebleven bij de productie en directie van HUF. Hij heeft altijd zijn best gedaan om kleding te creëren die perfect passen bij het vrije leven en tegencultuur van de skateboard community. Met de creatie van HUF heeft Hufnagel de wereld van skatekleding voor altijd veranderd en een merk opgezet dat nog lang na zijn bijdrage voort zal leven.