Hondeneigenaren zitten vaak met een dilemma. De hond wordt niet droog na het zwemmen of wassen, waardoor de viervoeter water achterlaat in huis of in de auto. Hier is een oplossing voor: de hondenbadjas. Ondanks dat deze badjassen bestaan, zijn er nog niet veel mensen die weten wat ze er precies mee kunnen. Het nut wordt er niet van ingezien. Je kunt je hond immers ook afdrogen met een handdoek. Toch is het verstandig om ook naar het nut van deze badjas te gaan kijken, zodat je deze in jouw kast kunt hebben liggen.

Dit is een hondenbadjas

een prachtige hondenbadjas voor uw hond

Voordat het nut van de hondenbadjas besproken wordt, is het goed om eerst te kijken naar wat het eigenlijk is. Het is eigenlijk een middel waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw hond sneller en eenvoudiger opdroogt. Het is daarom een goede oplossing voor wanneer je in de regen loopt, jouw viervoeter in het water is gesprongen of wanneer deze in bad is geweest. De vacht van de hond wordt nat en zal koud aan gaan voelen. De badjas brengt hier wel nieuwe mogelijkheden met zich mee en kan ervoor zorgen dat jouw huis ook niet meer vies wordt.

Vieze muren door de spetters

Een hondenbadjas is voornamelijk een goede oplossing tegen spetters. Jouw trouwe viervoeter zal zichzelf immers gaan uitschudden. In huis, voor een witte muur. Het resultaat? Zwarte spetters op jouw witte muren. Voor jouw hond bestaat er geen onderscheid tussen binnen en buiten, maar jij zit uiteindelijk met de schoonmaak. Wanneer je jouw hond direct na het zwemmen een badjas aandoet, heb je dit probleem niet meer. De badjas zal de spetters tegen gaan houden tijdens het schudden en je hoeft hem alleen nog maar uit te wassen.

Overbelasting van de spieren na een training

Echter zijn er nog meer dingen waar een hondenbadjas voor kan dienen. Als je een hondentraining hebt gevolgd, kan het zijn dat de hond nat is. Door de badjas aan te trekken is jouw hond sneller droog. Tegelijkertijd biedt het ook bescherming van de spieren. De natte vacht kan er immers voor zorgen dat de hond te veel afkoelt, waardoor de spieren overbelast raken. In dit geval ben je verder van huis. Je moet er daarom voor zorgen dat je direct na de training de hond goed inpakt in de badjas en daarna de hond in de auto zet.

Koude wintermaanden zorgen voor extra problemen

Het kan ook zijn dat je wedstrijden met jouw hond doet. Tijdens de wedstrijden moeten de honden vaak lang wachten tussen de proeven door. In de wintermaanden zorgt dit voor extra kou bij de hond. Ook dan is het belangrijk dat je de spieren gaat beschermen door middel van een hondenbadjas. De kou kan niet meer veel schade aanbrengen aan de hond en je hebt de mogelijkheid om jouw hond tussendoor op te laten drogen indien nodig. Je kunt de wedstrijden eenvoudiger doorstaan zonder schade aan de hond.

Voor oudere en revaliderende honden

Bovenstaande redenen voor een hondenbadjas zijn voornamelijk van toepassing op jongere honden. Echter zijn er ook veel oudere of revaliderende honden die er baat bij kunnen hebben. Deze hebben vaak hydrotherapie, waardoor de honden ook weer opgewarmd moeten worden. Een handdoek biedt dan vaak niet voldoende mogelijkheden. Een handdoek kan wel grotendeels opdrogen, maar houdt de viervoeter dan niet warm. Dankzij de badjas heb je deze problemen niet meer en zal jouw hond meer baat hebben van de politiek.

De maat en de stof uitkiezen

Je moet dan wel nog gaan kijken naar de juiste hondenbadjas. Er zijn namelijk verschillende stoffen en maten te vinden. Je moet daarom goed naar de vacht van jouw hond gaan kijken. De vacht van de hond kan namelijk bepaald zijn voor het type stof dat je moet gaan kiezen. Jouw hond zal ook nooit een algemene maat gaan passen. Er zijn verschillende soorten maten te vinden, dus meet ook op welke maat het beste bij jouw viervoeter gaat passen. Zo kun je altijd de beste oplossing vinden voor jouw hond.

Genieten van alle voordelen

Uiteindelijk kun je altijd een hondenbadjas vinden voor jouw hond. Je hoeft hiervoor dus alleen maar een paar dingen uit het achterhoofd te houden, waarna je kunt gaan genieten van de voordelen die hierboven benoemd zijn. De spieren blijven weer warm, je hebt geen nattigheid en vuiligheid in huis en de hond zal ook veel sneller droog zijn. Een aankoop doen, zal jou kunnen helpen om deze voordelen te realiseren.