Soms kan het best zijn dat je het helemaal gehad hebt met het huis waar je in woont. Om dan ook maar direct te verhuizen is natuurlijk niet voor iedereen een optie. Daarom is het vaak een beter idee om de woning een make-over te geven. De gemakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is door te beginnen met nieuw behang op de muren. Juist door drastisch anders om te gaan met het behang kan al heel snel een nieuw gevoel worden ervaren. De woning is dan ineens weer een stuk aantrekkelijke geworden. Dat doe je als volgt.

Anders is anders
De belangrijkste stap die je zet wanneer je echt iets nieuws wilt is het kiezen voor iets anders. Let er dan wel op dat je ook echt iets anders neemt. Probeer dus radicaal te breken met dat wat je tot op heden aan de muur had. Had je behang met een design, dan is het nu een goed idee om eens voor een effen behang te gaan. Dit geldt ook voor de kleuren waarmee je werkt. Probeer altijd te breken met dat wat je had door iets geheel anders te kiezen. Zeker op het gebied van behang is namelijk alles mogelijk.

 


Inspiratie opdoen
Wel is het aan te raden om niet zomaar ergens te beginnen. Het is altijd goed om eerst even inspiratie op te doen met betrekking tot het gebruik van behang. Er zijn bijvoorbeeld heel veel woonblogs die hier flink wat aandacht aan besteden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je te bedenken in hoeverre je je interieur mee kunt veranderen. Wanneer dit slechts beperkt kan, dan moet je dus nieuw behang zoeken dat goed past bij dat wat je al hebt staan, maar tegelijkertijd ook voldoende frisheid uitstraalt. Dit kan best lastig zijn en hulp is dan altijd welkom.

Waar koop je het?
Het is ook belangrijk om behang op de juiste plek te kopen. Dit kan je nog altijd het beste in speciaalzaken doen. Of dit nu een fysieke winkel is of een webwinkel die zich volledig in behang heeft gespecialiseerd maakt daarbij natuurlijk niet uit. Het is vooral belangrijk om te beseffen dat er kwaliteitsverschil in de verschillende soorten behang kan zitten en juist speciaalzaken vaak het goede materiaal kunnen bieden. Om die reden is het altijd aan te raden om te kiezen voor de expert. Bovendien kan deze je ook nog eens van goede adviezen voorzien.

Tijdloos
Let er vooral ook op dat je een behang kiest dat tijdloos is. Nu ben je misschien uitgekeken op het interieur dat je had en wil je iets anders, maar als je eenmaal de make-over hebt afgemaakt wil je natuurlijk niet op korte termijn weer hiermee geconfronteerd worden. Om die reden is het belangrijk dat je een tijdloos behang kiest dat lange tijd op de muur kan blijven zitten en ook eventuele aanpassingen in je interieur kan overleven. Ook voor deze zaken kan de expertise van een expert van een speciaalzaak heel veel waarde hebben.